Cauta

PSD-ul atenționează Guvernul. Lia Olguța Vasilescu: Nu pensionarii trebuie să plăteasca tunurile din pandemie! – VIDEO

Social-democrații stau cu ochii pe actualul Executiv nu doar în ceea ce privește măsurile destinate gestionării crizei COVID.

De această dată, fostul ministru social-democrat al Muncii a fost cel care a ieșit, joi, în fața presei pentru a critica Guvernul pe tema aplicării legii pensiilor. ”Din păcate, aflăm că mâine (vineri – n.r.), într-o ședință de Guvern se discută despre emiterea unei ordonanțe de urgentă care să pună în pericol această lege a pensiilor. În sensul că majorarea nu va fi de 40%”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, într-o conferință susținută la sediul PSD.

Mai mult, social-democrata a susținut că nu ar fi fost recalculate pensiile, pe noua lege. ”Atenționăm Guvernul că, de la 1 ianuarie anul curent ar fi trebuit să înceapă recalcularea tuturor celor 5 milioane de dosare, pentru pensionari, pe noua lege, în sensul că noua formulă de calcul aplicată va putea în sfârșit să elimine toate acele inechități din sistem, despre care se discută de ani de zile. Până la această dată, 13 august, nu s-a recalculat nici măcar un dosar, ceea ce ne face să credem din nou că legea în ansamblul său nu va fi respectată de acest Guvern. Începând de la 10 august, Casa Națională de Pensii ar fi trebuit, de asemenea, să înceapă tipărirea tuturor taloanelor de pensii din România. Nici până la această dată nu s-a întâmplat acest lucru, tocmai pentru că mâine își doresc ca în sedința de Guvern să modifice această lege a pensiilor”, a adăugat Vasilescu.

Totodată, fosta șefă social-democrată a Muncii făcut trimitere la recentul raport al Curții de Conturi, referitor la achiziții din perioada stării de urgență. ”De fiecare dată ne-au acuzat că panicăm populația, că vrem să mințim, că se va respecta legea și chiar că banii de pensii sunt prinși în buget. Dacă sunt prinși în buget, de ce nu se dau începând de la data de 1 septembrie? (…) Nu pensionarii trebuie să fie cei care să plătească tunurile din această pandemie”, a mai declarat Lia Olguța Vasilescu.

Citiți și: Se sparge buba: Jaf ca-n codru în perioada stării de urgență

Ultimele stiri

  • Un important stat european se izolează de restul lumii. Garduri şi bariere de 2,5 miliarde de euro, la graniţă
  • Alege ce citești
  • Medicii au luat în calcul externarea lui Florin Piersic. Când ar putea pleca acasă marele actor
  • Alege ce citești
  • USR, între dezvăluirile lui Coldea și clanul Fabian
  • Guvernul şi i-a „pus în cap” pe angajaţii de la Senat și Camera Deputaților. Oamenii au protestat pe holuri
  • Cât trebuie să scoţi din buzunar dacă vrei să-ţi cânte Irina Loghin la nuntă
  • Iris Ionescu, tânăra de 17 ani care caută remediu împotriva tuberculozei, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Matrapazlâcuri la Ministerul Energiei. Au vrut să fure de la săraci ca să dea la bogați
  • Unde i-a împins nevoia pe românii care îşi caută o locuinţă. Sunt dispuşi să stea în „bombe” comuniste, numai pentru că e mai ieftin
  • Exit mobile version