Cauta

PSD „înghite” Pro România. Victor Ponta a bătut palma cu Marcel Ciolacu

victor ponta

PSD „înghite” Pro România. Victor Ponta a bătut palma cu Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu și președintele Pro România Victor Ponta au purtat discuții vineri, 12 noiembrie, privind o posibilă fuziune dintre cele două formațiuni.

De altfel, Victor Ponta a fost surprins vineri dimineață în timp ce intra în sediul PSD de pe Kiseleff, unde au loc negocieri pentru formarea Guvernului.

Fostul premier a demisionat din PSD în 2017, în urma unei serii de conflicte cu liderul partidului de la acea vreme, Liviu Dragnea. Ponta a fondat Pro România, partid care a atras de-a lungul vremii numeroși membri PSD.

„Am discutat cu domnul Ciolacu ceva privat, este prietenul meu”, a spus Victor Ponta, la ieșirea din sediul PSD.

Întrebat dacă a discutat despre programul de guvernare, Ponta a replicat: „Nu mă pricep la politică. Nu am fost un premier bun, premieri buni sunt acum. Nu vin des la sediul PSD. Am venit acum că era aici. Nu puteam să-l scot din sediu că are treabă.”

Marea împăcare între Victor Ponta şi PSD

Pro România a fuzionat cu ALDE, partid fondat de Călin Popescu Tăriceanu, în octombrie trecut, pentru a participa la alegerile parlamentare. Acest demers a fost întrerupt însă în ianuarie 2021, deoarece Pro România și ALDE nu au reușit să intre în Parlament.

Despre o posibilă fuziune se discută și în interiorul PNL, liberalii discutând despre o absorbție a formațiunii fondate de fostul președinte Traian Băsescu, PMP, conform unor surse politice.

Decizie vine în contextul în care vineri, 12 noiembrie, liberalii l-au exclus în mod oficial pe fostul președinte Ludovic Orban din partid. Acesta din urmă a atras deja de partea sa mai mulți liberali iar după excluderea sa a declarat că este pregătit pentru o nouă construcție politică.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version