Cauta

Parlamentul o face pe lupul moralist cu Basescu

Parlamentul a adoptat ieri Declaratia anti-Basescu. 344 de deputati si senatori i-au cerut presedintelui sa demisioneze pe motiv ca scandalul in care a fost implicat fratele sau aduce prejudicii iremediabile institutiei prezidentiale. Documentul cu pricina a fost transmis ulterior membrilor Consiliului European, precum si sefilor de stat si de Guvern ai tarilor membre UE.

Parlamentul i-a cerut presedintelui Traian Basescu sa-si dea demisia de onoare

Un simplu exercitiu de imagine. Asta au „executat” ieri cei 344 de parlamentari. Lucru recunoscut chiar de initiatorul demersului, senatorul Calin Popescu Tariceanu, care a precizat din start ca nu asteapta vreo reactie din partea sefului statului. „Stim cu totii ca aceasta declaratie este o actiune politica fara implicatii juridice, stim ca Traian Basescu nu o sa-si prezinte demisia”, a afirmat presedintele Senatului. La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a vorbit despre „semnalul pe care Parlamentul vrea sa i-l dea lui Traian Basescu”. „Daca vrem ca Romania sa fie prospera trebuie sa invatam, cand suntem in astfel de functii, ca noi, parlamentarii, trebuie sa ii fortam pe cei care ocupa demnitati in statul roman sa se retraga inainte de a face rau asa cum a facut presedintele Traian Basesu”, a mai spus Zgonea, ignorand insa toate momentele in care Parlamentul a facut zid in jurul alesilor suspectati de fapte de coruptie.

Liberalii sar la gatul pesedistilor

Desi  la nivel declarativ se aflau de aceeasi parte a baricadei, liberalii si social-democratii nu au ratat ocazia pentru o rapida reglare de conturi. Varful de lance a fost deputatul PNL Ludovic Orban, care i-a acuzat pe pesedisti ca duc o batalie de fatada cu Traian Basescu. ”In timp ce voi, de fapt, va doriti sa scapati de Traian Basescu ca sa va vedeti in continuare de furaciunile pe care le-ati facut de atata timp, in timp ce voi vreti sa scapati de el ca sa castigati electorat, pentru a va scapa coruptii care sunt in anchete astazi, noi ne dorim sa scapam de Traian Basescu pentru ca nu mai are capacitatea de a lupta impotriva coruptiei, nu mai are capacitatea de a asigura independenta justitiei”, a spus Orban, subliniind ca, daca tot a venit vorba de demisii, nu ar strica nici cea a lui Victor Ponta. Detasati complet de tot acest circ s-au dovedit a fi parlamentarii UDMR care, desi s-au aflat in sala, s-au abtinut de la vot si de la orice comentariu pe tema.

Ultimele stiri

  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Curtea de Conturi Europeană spulberă fantezia zero emisii. Bateria costă cât o mașină normală
  • Accidentarea lui Mykolenko, avantaj pentru România
  • Exit mobile version