Cauta

Ministrul Virgil Popescu a scăpat de orice emoție! S-a aflat rezultatul votului la moțiune

Ministrul Virgil Popescu a scăpat de orice emoție! S-a aflat rezultatul votului la moțiune

Ministrul Virgil Popescu a scăpat de orice emoție! S-a aflat rezultatul votului la moțiune (foto: Facebook)

Moțiunea simplă depusă de 51 de deputați de la USR la adresa ministrului Energiei a fost respinsă, miercuri, la vot.

Au fost 98 voturi ‘pentru’ şi 190 ‘împotrivă’ , astfel că moțiunea nu a trecut de votul Camerei.

La foarte scurtă vreme după ce s-a aflat rezultatul votului din Parlament, din direcția USR-ului a fost transmisă o primă reacție.

Prin intermediul unui mesaj postat pe pagina de Facebook a USR PLUS, se face referire la cauza facturilor uriașe la energie, iar ministrul Energiei, liberalul Virgil popescu, e catalogat drept „incompetent”.

Iată, integral, mesajul celor de la USR:

„L-au apărat pe cel care a eșuat în gestionarea crizei facturilor la energie.

Moțiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, incompetentul Virgil Popescu, a fost respinsă de coaliția PSD-PNL-UDMR.
Milioane de români au avut de suferit din cauza facturilor uriașe la energie. Milioane de români au primit facturi emise greșit, în timp ce legea promovată de ministrul Energiei a reușit să aducă compensații de… 3 lei.

Trebuia demis.

Zilele astea, ministrul Energiei ar fi trebuit să dea explicații pentru batjocorirea românilor. Ar fi trebuit să dea explicații și PSD, care a strâns semnături pentru o lege a plafonării ineficientă, minținând românii că le vor scădea facturile. Ar fi trebuir să dea explicații și PNL, care ne anunța, prin campanii promovate cu mii de lei, că reușim „să trecem iarna cu bine”.

Milioane de români nu au trecut iarna cu bine. Au trecut iarna cu facturi duble la energie.
Din păcate, violența extremiștilor de la AUR și incompetența celor de la PSD și PNL și-au dat mâna și au anulat dezbaterea publică pe problemele reale ale românilor.
Ministerul Energiei, PSD și PNL au fugit fără a da explicații.”

Virgil Popescu: Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat

Vă amintim că luni, la dezbaterea acestei moțiuni simple, a avut loc un incident, Virgil Popescu fiind luat la rost – și de gât – de către co-președintele AUR, George Simion. După episodul agresiv din Parlament, Popescu a anunțat, luni seară, că depune plângere penală.

„Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR George Simion la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violență manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violență verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament irațional. Iar faptul că își legitimează aceste porniri ”barbare” prin suportul cetățenilor, mi se pare un gest abject și o amenințare, pe care nu putem să o trecem ușor cu vederea. Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercusiuni și în zilele noastre. Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament.

Îmi pare rău că s-a întâmplat așa ceva. Credeam că liderul AUR, care spune despre el că este o persoană citită și educată, să își aducă aminte măcar de buna creștere, de buna cuviință, de ceea ce îl învață preoții și oamenii de bine. Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi, la adresa mea nu are cum să aibă ceva pozitiv. Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunț că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toții o societate civilizată, în care aleșii din Parlament să nu aibă ieșiri cu tentă violentă!”, a transmis ministrul Energiei, via Facebook, în seara zilei de 7 februarie.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version