Cauta

Legea carantinării. Orban, la capătul răbdării. „PSD se încăpățânează să tragă de timp, să ne pună bețe în roate”

Ludovic Orban

Orban a spus că are un „mesaj de indignare și revoltă”. „Dați-mi voie să transmit un mesaj de revoltă și de indignare față de amânarea dezbaterii și aprobării de către Senat a legii care să ne pună la dispoziție instrumentele indispensabile de care avem nevoie în lupta împotriva epidemiei. Amânarea adoptării legii înseamnă o creștere dramatică a riscului de infectare.

În toate țările democratice din lume, autoritățile au la dispoziție aceste instrumente care sunt carantina, izolarea la domiciliu, posibilitatea de a trata pacienții sub control medical. În momentul de față, Guvernul și autoritățile din România sunt lipsite de acest instrument vital. Au ieșit din spital foarte mulți pacienți, nu am avut posibilitatea să determinăm izolarea la domiciliu a pacienților și tratarea lor la domiciliu.

La ora actuală, în urma anchetelor epidemiologice, nu avem această pârghie pe care o are orice autoritate din orice țară civilizată, pârghia de a decide izolarea la domiciliu a persoanelor care au intrat în contact cu persoane infectate. (…) Sunt măsuri de izolare a virusului, nu a persoanei”, a spus Ludovic Orban, sâmbătă, după o videconferință cu prefecții și șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

„Această lege este vitală”

Totodată, șeful Guvernului i-a acuzat pe cei de la PSD că se încăpățânează să pună bețe-n roate autorităților care încearcă să țină sub control epidemia de coronavirus. „Nu pot să înțeleg de ce se amână adoptarea acestui act normativ care este vital. Fiecare zi în care nu intră în vigoare această lege înseamnă un risc major pentru creșterea nivelului de presoane infectate și de răspândire a virusului în comunitate.

Este evident că avem o creștere a numărului de cazuri. (…) Nu pot să înțeleg de ce PSD se încăpățânează să tragă de timp, să ne pună bețe-n roate și să împiedice adoptarea unor decizii care sunt vitale pentru a apăra sănătatea și viața românilor.

Sunt la capătul răbdării. Acest joc politicianist, acest sabotaj sistematic la care sunt supuse autoritățile din România în bătălia contra epidemiei deja nu ne afectează pe noi, afectează viața oamenilor. Le mai solicit o dată: adoptați legea!”, a mai spus Ludovic Orban.

Ultimele stiri

  • Premiul Nobel pentru Literatură a fost câștigat de Cartea Mileniului OMUL VĂLURIT
  • Alege ce citești
  • Vizita lui Iohannis în SUA: România dă tot și nu primește nimic!
  • S-a rupt lanțul de iubire. Moldovenii, respinși pe bandă rulantă la intrarea în România
  • Rapid Premier League
  • Dovezi zdrobitoare. Camioanele supraîncărcate ale ucrainenilor ne-au făcut praf infrastructura
  • Sabotaj împotriva statului. Contractele cu operatorii străini din Portul Constanța, în defavoarea țării
  • Femeia cu cele mai mari buze din lume și-a injectat și nasul, pentru a echilibra trăsăturile feței – FOTO
  • Unde se vând lingourile de aur “ca pâinea caldă”
  • „Supa vulcanică”, umătoarea sursă de minerale esențiale?
  • Exit mobile version