AcasăPoliticaPSD critică dur Guvernul Orban: Românii devin ciumaţii Europei

PSD critică dur Guvernul Orban: Românii devin ciumaţii Europei

Europa

Reprezentanţii PSD spun că românii devin „ciumaţii Europei”, în contextul în care mai multe state au anunţat restricţii la frontiere pentru cetăţenii români. Ei consideră că Guvernul Orban este responsabil pentru această situaţie, întrucât strategia de luptă contra pandemiei „a eşuat”.

„Românii devin ciumaţii Europei, iar pentru asta trebuie să-i mulţumim guvernului Orban! Dramatic este faptul că strategia lor de luptă contra pandemiei a eşuat, iar românilor li se închid graniţele Europei”, susţin reprezentanţii PSD, sâmbătă, într-o postare pe Facebook. Ei afirmă că preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au dus ţara „în zona roşie”. „Pentru a-şi continua furturile din bani publici, Iohannis şi Orban au dus România în „zona roşie”. La asta se pricep! Să distrugă tot – economie, locuri de muncă, nivel de trai”, scrie în postare.

Românii, puși pe lista neagră de unele state europene

Accesul cetățenilor români este restricționat pe teritoriul a 13 state din Uniunea Europeană în contextul numărului mare de noi infectări din România din ultima perioadă. Aceste restricții diferă de la interzicerea totală în Lituania, la obligativitatea a 14 zile de autoizolare în Italia sau necesitatea prezentării unui test negativ pentru COVID 19 în Austria.

„E greu de anticipat dacă vor mai fi și alte state care vor introduce România pe o astfel de listă, dar totul depinde de evoluția epidemiologică din România.Toate misiunile diplomatice îmi trimit în fiecare zi raportări cu privire la situația epidemiologică din statul respectiv și văd în destul de multe state creșteri ale numărului de cazuri. La fel și misiunile diplomatice ale acestor state de la București trimit astfel de raportări zilnice”, a declarat ministrul de externe Bogdan Aurescu, potrivit Hotnews.ro.

În total peste 10 state europene au impus restricții cetățenilor români în contextul numărului mare de cazuri de coronavirus. Patru dintre ele (Norvegia, Finlanda, Malta și Lituania) interzic complet accesul pe teritoriul lor cetățenilor români. Celor patru adăugăm Cipru, Grecia și Austria, care au anunţat că românii vor fi primiţi în interiorul graniţelor doar dacă prezintă un test negativ la noul coronavirus. În schimb, Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia şi Slovacia permit accesul românilor, cu obligativitatea intrării în izolare pentru 14 zile.

author avatar
Andreea Vlad
294 afisari

4 COMENTARII

  1. Romania prin reciprocitate trebuie sa ceara intrarea cet din aceste tari tot cu test la intrare .orban cel slugarnic ne a bagat pe interdictie pe minciuna ca nimic nu e transparent din ce comunica plus ca sa si dea demisia el ca cei mai multi sunt din cei institutionalizati unde responsabil e statul,adica el!!!!!!!

  2. Daca nu le place, romanii pot veni duminica , la 18.00, in Piata Victoriei si sa nu mai plece !!!

    • Am cerut detalii , corespondez cu Iosefina Pascal si avocatul Gheorghe Piperea , mi-au transmis ca pot sa port pampersul dar sa nu-mi pun masca pe mecla , asa grabesc intalnirea cu tatuka Iosif , are nevoie de o ordonanta sa-i faca masaj erotic .

  3. Nu tine , nu pacaliti pe nimeni , TOATE CANCELARIILE MAPAMONDULUI STIU CA CCR SI PSD SUNT CIUMATII EUROPEI SI RESPONSABILI PENTRU ACEASTA SITUATIE ! Le Monde : ” Sa te protejezi de Covid-19 in Romania ESTE NECONSTITUTIONAL . CCR A DECLARAT CA IZOLAREA , CARANTINAREA SI INTERNAREA OBLIGATORIE SUNT NECONSTITUTIONALE , ba mai mult , INSTITUIREA CARANTINEI IN ROMANIA REPREZINTA O VERITABILA PRIVARE DE LIBERTATE SI O RESTRANGERE A DREPTURILOR FUNDAMENTALE . SIMPTOME ? TESTAT POZITIV PENTRU COVID-19 ? SPITALIZAT ? NICIO PROBLEMA IN ROMANIA , UNDE CURTEA CONSTITUTIONALA ( CCR ) GARANTEAZA LIBERTATEA DE MISCARE A TUTUROR BOLNAVILOR INFECTATI . TOATE MASURILE LUATE DE GUVERN PENTRU A TINE EPIDEMIA SUB CONTROL SUNT ( atentie !!) CONSIDERATE NECONSTITUTIONALE ”. Decizia CCR zadarniceste masurile de aparare a sanatatii si vietii cetatenilor , a anulat amenzile si a interzis autoritatilor sa dea amenzi in baza actelor normative care FUSESERA in vigoare . THE GUARDIAN :” SUTE DE PACIENTI COVID DIN ROMANIA S-AU EXTERNAT SINGURI DIN SPITALE DUPA DECIZIA CCR . ROMANIA A SCAPAT DE CE ERA MAI RAU IN TIMPUL CRIZEI , MULTUMITA MASURILOR GUVERNAMENTALE IMPUSE TIMP DE DOUA LUNI ”. CAPITAL , 09 iulie 2020 , articol de Valentin Dragoi :” AM AJUNS DIN NOU RUSINEA EUROPEI . ULTIMA DECIZIE LUATA DE CURTEA CONSTITUTIONALA A ROMANIEI PRIVIND CARANTINAREA SI IZOLAREA CETATENILOR , NE-A FACUT DE RAS IN TOATA LUMEA !” Cat tupeu , ia saorma , neamuleeeeee………!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger