AcasăPoliticaLegea carantinei și a izolării, pusă pe „hold”. PSD a amânat dezbaterea!

Legea carantinei și a izolării, pusă pe „hold”. PSD a amânat dezbaterea!

senat

Senatorii au decis, în urmă cu scurt timp, să amâne până luni dezbaterea asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea. S-au înregistrat 6 voturi pentru propunerea PSD, două împotrivă şi 3 abţineri.

Liberalii cereau ca votul final să fie dat chiar azi, însă s-au lovit de refuzul social-democraților. Aceștia doreau ca legea să intre în vigoare cât mai repede și să se poată impune aceste reguli ale carantinei, izolării și internării obligatorii a pacienților cu COVID.

Social-democrații susțin că este nevoie de această amânare pentru că s-a lucrat până târziu în noapte și trebuie revizuite articolele discutate ieri astfel încât să se asigure că legea, în forma ei finală, va fi una bună și va reuși să treacă testul CCR. Liberalii au argumentat că deja s-au rezolvat multe din problemele reclamate de Curtea Constituțională.

„Propunerea mea e să facem o lege bună pentru România. Staff-ul comisiei a stat până la 4 dimineaţă pentru că nu a primit o propunere coerentă de la guvern. (…)Noi am încercat să facem un text mai bun, proiectul cum a venit de la guvern nu este coerent. Oamenii trebuie să ştie cum pot fi internaţi şi feriţi de abuzuri. Interesul comun este de a avea o lege care să-i protejeze pe români. Ne-am săturat de legi fără fond, să facem o lege bună care să nu pice la CCR. Oamenii aşteaptă de la noi o lege bună, nu să-i păcălim că avem o lege publicată în Monitorul Oficial”, a spus senatorul PSD Robert Cazanciuc, potrivit Agerpres.

Senatul vrea să modifice din nou proiectul

Senatorii au avut sâmbătă pe ordinea de zi dezbaterea proiectului de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Vineri, Comisia juridică a Senatului a discutat, timp de mai multe ore, amendamentele depuse la proiect, însă raportul comisiei nu a fost finalizat, rămânând în discuţie pentru sâmbătă dimineaţă mai multe texte. La şedinţă a participat şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Joi seara, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, acceptând mai multe amendamente convenite şi în urma discuţiei cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat. S-au înregistrat 266 voturi pentru, 11 contra şi 8 abţineri. Proiectul a fost trimis la Senat, care este for decizional.

author avatar
Andreea Vlad
248 afisari

4 COMENTARII

  1. O sa-i alerge populatia pe astia de la PSD cu furci si topoare , lumea moare , avem 700 de infectati numai azi , si ei freaca ridichea , se dau smecheri ca au majoritate in Parlament . Nu mai e mult si dispar la ghena de gunoi a istoriei , un partid complet anacronic si anti-democratic , dusman al poporului !

  2. Nazistii spumega fiindca nu pot, fie si doua zile, sa mai bage in puscrie oameni cu forta si sa arunce pe piata tot felul de cifre, fara un control independent si transparent !!!
    Ce pirghii le trebuie ?
    Sa faca ce ?
    MAI BINE NE-AR SPUNE CARE ESTE MARJA DE EROARE LA TESTELE PCR, CA SA VEDEM SI NOI CU CIT NE MINT !
    Sa scoata militienii pe strazi ca sa determine respectarea regulilor in vigoare si sa nu mai treaca fara sa le pese prin mijlocul hoardelor de la Vama Veche, PE CARE NU AU INDRAZNIT SA LE SUPERE CUMVA, FIINDCA LE VREA LA VOT !!!
    Ieri, la comisie, cind o doctorita a spus ca pacientul trebuie sa aiba acces la o a doua opinie, nazistii au inceput sa urle, la propriu !!!
    Nemaivorbind de faptul ca acum li s-a pus pata si pe bunurile oamenilor, ca in cele mai negre vremuri ale nazismului, fascismului si bolsevismului .
    Oare ce/cine ii mina pe ei in ”lupta” !!!
    SINGURA SOLUTIE ESTE O REVOLUTIE PURIFICATOARE, CU FURCI, TOPOARE SI COASE !
    SA VEDEM DACA LE MAI DA MINA SA SE MAI ATINGA SI DE ”BOMBARDIERI” SI ALTII ASEMENEA , PE CARE I-AU FOLOSIT, CONFORM DECLARATIILOR ACESTORA, SA-L VOTEZE PE IOHANISS SI SA FACA CIRC LA SECTIILE DE VOTARE DIN EXTERIOR .
    FARA NAZISTI !

  3. arafat pt ca el isi asuma cica legea puscariei doar pe suspiciune pt romani nu va ramane nepedepsit ,iar orban ,iohann si tot pnl slugile celor din ppe care nu vor decat distrugerea economica a Roamniei ii doare in cot de sanatate ,nici ei nu vor mai fi ce au fost !!!!!!!astia chiar cred ca dupa ce stapanii lor vor fi nimeni pe pamant ei vor conta ceva !!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger