Cauta

Klaus Iohannis a convocat CSAT. Ce s-a anunțat de la Cotroceni

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

O informație de ultimă oră vine vineri de la Administrația Prezidențială. Șeful statului a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Ședința va avea loc în a doua zi a săptămânii viitoare, din câte se anunță de la Cotroceni.
„Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 11 aprilie 2023, începând cu ora 10:00, la Palatul Cotroceni”, se precizează într-un scurt comunicat al Administrației Prezidențiale.

Conform aceleiași surse, pe ordinea de zi a ședinței CSAT sunt incluse „subiecte referitoare la evoluțiile privind situația de securitate din Regiunea Mării Negre, în contextul agresiunii Rusiei asupra Ucrainei și a intervențiilor externe asupra procesului democratic din Republica Moldova”.

Totodată, în cadrul ședinței de marți a Consiliului „se va analiza și concepția dezvoltării aviației militare române”. Și vor fi analizate „și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale”.

Maia Sandu a fost, recent, la Cotroceni

sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

Ședința CSAT va avea loc la câteva zile după ce președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat la Cotroceni, alături de cancelarul german Olaf Scholz. După ce s-a încheiat reuniunea comună, în format trilateral, cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, și cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, cei trei oficiali au ieșit împreună în fața presei, la Cotroceni, la declarații. „Salut, în mod deosebit, implicarea solidă și deosebit de încurajatoare a domnului Cancelar federal și, în general, a Germaniei în sprijinul Moldovei.
Avem o viziune similară cu privire la importanța unui sprijin robust politic, financiar și tehnic, pentru asigurarea stabilității și pentru consolidarea parcursului său european. (…)
Am avut o discuție aplicată referitoare la evoluțiile din Republica Moldova și la provocările cu care se confruntă aceasta. Autoritățile de la Chișinău trebuie să gestioneze, printre altele, consecințele războiului, creșterea prețurilor și nevoia de asigurare a resurselor energetice pentru următorul sezon.

Acestea sunt teme pe care le abordăm cu prioritate și la nivelul Uniunii Europene. Republica Moldova se află în prima linie, confruntată cu consecințele războiului de la granița sa și cu acțiuni de destabilizare extrem de virulente ale Rusiei, toate puternic resimțite de cetățeni.

România va fi mereu alături de Republica Moldova și suntem uniți la nivelul Uniunii Europene în a-i acorda tot sprijinul necesar, inclusiv pentru întărirea rezilienței sale și pentru protejarea sa în fața acțiunilor destabilizatoare”, a afirmat Klaus Iohannis, în cadrul declarațiilor susținute în 3 aprilie, la Cotroceni.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Războiul clanurilor/Interlopii dau mare tun în „5”!
  • Legea achizițiilor publice, impusă de Bruxelles, dedicație pentru multinaționale
  • Basel III Endgame. Cotitul drum al reformelor bancare
  • Revoltă în UE împotriva Ucrainei. Agricultorii, deciși s-o schimbe pe Ursula
  • Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a premiat excelența olimpicilor preșcolari
  • Italia poate trimite 6 echipe în Champions League
  • Cartonaș roz! Cum sună noua regulă în fotbal
  • Culmea obedienței. Europenii au știut că vaccinul Covid este periculos
  • Ce s-a întâmplat cu revoluția mașinilor electrice?
  • Exit mobile version