AcasăNewsRepublica Moldova se întoarce la gazul rusesc, după o întrerupere de 3...

Republica Moldova se întoarce la gazul rusesc, după o întrerupere de 3 luni

gazeRepublica Moldova se întoarce la gazul rusesc, după o întrerupere de 3 luni

Republica Moldova a reluat achiziţiile de gaze de la grupul rus Gazprom în luna martie, după o pauză de aproximativ trei luni, a declarat directorul companiei publice de distribuţie a gazelor naturale Moldovagaz, Vadim Ceban.

„În luna martie a acestui an, în conformitate cu contractul actual, Gazprom a furnizat Republicii Moldova un volum total de 176,7 milioane metri cubi de gaze naturale, sau 5,7 milioane metri cubi pe zi”, a scris Vadim Ceban pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Gazprom a furnizat gaze naturale doar Transnistriei

Începând din luna decembrie a anului trecut, grupul rus Gazprom a furnizat gaze naturale doar regiunii separatise Transnistria.

Livrările de gaze au provocat în mod frecvent tensiuni între Republica Moldova şi Rusia până la finele anului trecut, în condiţiile în care până acum Chişinăul a depins aproape în exclusivitate de Gazprom pentru importurile de gaze.

Vadim Ceban a precizat că decizia de a relua achiziţiile de gaze, care vor fi utilizate pentru producţia de electricitate, a fost luată pentru că preţul cerut de Gazprom este „aproape identic” cu cel oferit luna trecută de furnizorul local Energocom.

În luna octombrie 2021, Moldovagaz şi Gazprom au prelungit cu cinci ani acordul de furnizare de gaze naturale.

author avatar
Andreea Vlad
538 afisari

3 COMENTARII

  1. Republica Moldova dar si Romania ar trebui sa realizeze ca ar fi mult mai castigati daca s-ar intelege bine cu Rusii. E clar ca multe din ‘directivele’ UE nu sant bune pentru noi si trebuie sa le spunem nu dar nu are nimeni curajul. O politica balansata ne-ar duce intr-o situatie mult mai buna decat santem acuma

  2. Hai ca nu mai e mult, si tampita aia nazista de Oaia Sandu ii baga si pe rusnacii moldoveni in razboi, o sa fie un razboi civil acolo de toata frumusetea, va fi mai ceva ca la Netflix 🙂 Hai tu Oaia Sandu, nu te tot kaka pe tine, sorosista drakului, faci un micut false flag, si gata, nu mai trebuie sa tot freci kariciul saptamanal, la propriu, la ordinarul ala de Alexander Soros, stii tu, nazistul ala kurkubeist de 30 de ani, fiul gunoiului ala nazista de 100 de ani care tot nu vrea sa moara odata de la micutul virusel chinezesc, care e si invizibil, pe deasupra, ala numai pe ceilalti bosorogi car enu sunt miliardari ii prinde, dar pe astia, si pe nazistul Klaus Schwabb, la 80 de ani, nu ii prinde 🙂 Bai rsunacilor sholdoveni, mancati si voi zilnic cateva banane, daca nu aveti, va milogiti si voi ca nazistul ala de Jewboy Jewlenski zdrelinski, sigur o sa trimita niste salbatici mici afrikani cateva lazi, sa aveti si voi de rezerva ceva 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger