Cauta

Generalul Oprea, lasat la mana DNA

Avizata, marti, pozitiv de senatorii din Comisia juridica, cererea de incuviintare a inceperii urmaririi penale a fostului ministru Gabriel Oprea, pentru abuz in serviciu, va fi votata, miercuri, in plen.

Senatorii nu se opun inceperii anchetei penale in cazul lui Gabriel Oprea

Contrar zvonurilor legate de o intelegere secreta Oprea – Dragnea (care viza tergiversarea avizului dat de Senat), senatorii au apasat pe acceleratie in cazul cererii DNA. Ce e drept, Liviu Dragnea s-a asigurat ca asa va fi scotandu-l la inaintare pe liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor – trimis la Comisia juridica pentru a-i impulsiona pe parlamentarii PSD sa voteze nu cum ii taie pe ei capul, ci asa cum a decis partidul. Respectiv in favoarea cererii DNA. Strategia a dat roade, solicitarea DNA fiind avizata favorabil cu noua voturi ”pentru”, unul ”contra” si o abtinere. Dornic la randul lui sa spulbere toate ”speculatiile”, Calin Popescu Tariceanu a anuntat, inca in timpul diminetii de ieri, ca cererea referitoare la incuviintarea anchetarii lui Gabriel Oprea va ajunge chiar miercuri (astazi – n.r.) in plenul Senatului, daca va fi avizata la timp de Comisia juridica. Si a fost.

Oprea schimba tactica de lupta

Liviu Dragnea a fost pus sa aleaga intre doua rele: reintroducerea a doua tururi pentru primari sau cedarea catre uneperisti a catorva zeci de locuri parlamentare eligibile pe listele PSD

Desi, initial, le-a cerut senatorilor sa aprobe solicitarea DNA pentru ca el sa-si poata dovedi nevinovatia in Justitie, Gabriel Oprea s-a rasucit si le-a cerut, ieri, membrilor Comisiei juridice, prin intermediul avocatei sale, sa retrimita cererea DNA-ului, pe motiv de ”instrumentare ilegala” a dosarului. Concret, Oprea sustine acum ca procurorul de caz nu avea dreptul sa-l ancheteze si chiar cere declinarea cauzei catre Parchetul General – institutie condusa de Tiberiu Nitu, cel pe care procurorii DNA il acuza de asemenea de folosirea ilegala si abuziva a coloanei oficiale. Mai mult, Oprea le-a cerut senatorilor sa solicite, inainte de a aviza inceperea urmaririi sale penale, si desecretizarea unor documente de catre CSAT. Intrebat, la final, de ce s-a rasucit si a incercat sa amane solutionarea cererii DNA, Oprea si-a scos la inaintare aparatorul: ”E rolul avocatului sa ceara o amanare. Si-a facut datoria”. Odata esuat demersul, Gabriel Oprea s-a comutat pe pozitia initiala, anuntand ca le va cere colegilor senatori sa voteze, astazi in plen, in favoarea solicitarii DNA.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Exit mobile version