Cauta

Generalul o ia de la capăt! Nicolae Ciucă primește undă verde pentru un mandat „flexibil” în negocierile cu PSD și USR

Generalul o ia de la capăt! Nicolae Ciucă primește undă verde pentru un mandat „flexibil” în negocierile cu PSD și USR

Președintele Klaus Iohannis l-a chemat la raport pe premierul desemnat Nicolae Ciucă după ce negocierile cu partidele parlamentare nu au avut niciun rezultat. În urma discuțiilor de la Cotroceni, generalul a primit ”undă verde” să negocieze atât cu PSD, cât și cu USR, în ciuda opoziției președintelui PNL, Florin Cîțu.

Șeful statului și liderii liberali au convenit, luni seară, ca premierul desemnat Nicolae Ciucă să aibă un mandat ”flexibil” în negocierile pe care le poartă pentru formarea unui guvern, au declarat surse politice.

Tot luni, președintele Klaus Iohannis i-ar fi transmis lui Nicolae Ciucă să mențină ușa deschisă pentru negocierile cu USR, care ar fi acum din nou o opțiune pentru refacerea unei coaliții de guvernare.

Nicolae Ciucă, mână liberă să negocieze cu PSD și USR

Astfel, premierul desemnat va reiniția discuțiile cu PSD și USR, de această dată cu o deschidere mai mare la concesii, pentru a obține susținerea în parlament pentru învestire. Participanții la ședința de la Cotroceni au stabilit că o asemenea flexibilitate este necesară pentru atingerea unui compromis care să rezolve criza politică.

Valeriu Stoica, fost ministru al Justiţiei, este de părere că termenul flexibilizare „exprimă foarte bine un diagnostic”. „În politică, există întotdeauna un decalaj între psihologie şi logică. Logica e limpede, e clară, trebuie doar să fie văzută. Dar rotiţele psihologice ale actorilor politici au nevoie de un timp de adaptare pentru a înţelege lucrurile”, consideră Valeriu Stoica.

Nicolae Ciucă are mână libera sa negocieze cu USR şi PSD pentru susţinerea noului Guvern în Parlament. Premierul desemnat nu exclude totuși varianta de a-şi depune mandatul, dacă nu va reuși să găsească sprijin din partea partidelor.

Ultimele stiri

  • Bomba zilei! Coldea și Dumbravă, audiați la DNA – VIDEO
  • Profiturile-record în România ale marilor companii arată că politicile economice ale PSD dezvoltă mediului de afaceri
  • Drumul Expres Pitești – Craiova, Centura Capitalei și Autostrada Moldovei, marile proiecte care vor crește economia României chiar din acest an
  • Revitalizarea economică a județelor Moldovei, prioritate strategică pentru PSD
  • A dat în judecată „Marius Nasta” după ce i-au scos un plămân. A câştigat 150.000 euro în Instanţă, dar răspunsul Institutului – halucinant
  • Accidentul de la 2 Mai. Tatăl tinerei ucise: „Am dorit de la prima înfăţişare să-l văd pe cel care mi-a omorât copilul” – VIDEO
  • Străzile din Bucureşti, mai nesigure decât cele din Bronx. Mărturia femeii atacate, din senin, de un bărbat, în Sectorul 2 (VIDEO)
  • Criteriul în funcţie de care se modifică data la care ieşi la pensie. Iată cum îţi calculezi ziua precisă în care te retragi din câmpul muncii!
  • O nouă pomană electorală în 2024. Ce a anunţat ministrul Agriculturii poate fi, de fapt, o lovitură majoră pentru producătorii din România
  • Euroins a dat România în judecată! Suma în litigiu: peste 500 de milioane de euro! Ce acuze aduc bulgarii
  • Exit mobile version