AcasăPoliticaIohannis bate cu pumnul în masă: Ciucă şi Cîţu, în poziţie de...

Iohannis bate cu pumnul în masă: Ciucă şi Cîţu, în poziţie de drepţi la Cotroceni!

iohannis citu ciucaIohannis bate cu pumnul în masă: Ciucă şi Cîţu, în poziţie de drepţi la Cotroceni!

Nicolae Ciucă are șanse mici să formeze un nou Guvern, în condițiile în care nici măcar colegii săi din PNL nu par să îl susțină în acest demers. Surse politice consideră că strategia aripei liberale Cîțu-Vîlceanu-Gorghiu-Dumitrescu este să-l lase pe Nicolae Ciucă în afara oricărei majorități parlamentare.

Cîțu vrea să amâne convocarea unei ședințe BPN pentru flexibilizarea mandatului de negociere cu celalalte partide, deoarece această flexibilizare ar însemna că se măresc șansele ca Guvernul Ciucă să treacă, lucru pe care Cîțu nu și-l dorește – spun sursele citate.

Iohannis vrea o întâlnire cu Ciucă şi Cîţu

Şeful statului este nemulțumit de faptul că negocierile pentru susținerea parlamentară a Guvernului Ciucă au eșuat, potrivit unor surse politice. Președintele ar urma să aibă o discuție cu premierul desemnat și cu președintele PNL, în această seară sau mâine dimineață.

Liberalii nu doresc să refacă alianța cu USR, cel puțin deocamdată, însă discuțiile cu președintele Iohannis ar putea schimba lucrurile. Președintele încearcă să prevină un asemenea deznodămând și urmează să se consulte cu premierul desemnat și cu Florin Cîțu.

E de acord şi preşedintele cu PSD?

Dacă, după această discuție, Klaus Iohannis îl va liniști pe Cîțu și va flexibiliza mandatul de negociere al lui Ciucă, atunci căile către colaborarea cu PSD se redeschid. În discuțiile PNL cu PSD de zilele trecute, social-democrații au cerut să intre la guvernare și au cerut 3 ministere: Finanțe, Fonduri, Sănătate. Însă liberalii au zis nu.

Apoi, PSD a cerut cele 10 puncte/măsuri și drept de ”veto” pe numele miniștrilor. Liberalii au zis iar nu. Oricum, dacă Guvernul Ciucă s-ar înfăptui, el nu va avea viață lungă, ci ar urma să plece undeva la începutul primăverii.

author avatar
Andrei Ștefan
773 afisari

3 COMENTARII

  1. Bine va face ca ati votat singurul primar din tara care refuza de 1 decembrie sa poate tricolorul si nu iesea ca toata tara sa serbeze se stia ca iohanis retroceda imobilele apartinand primariei Sibiu pe acte false si mostenitori inventati si apoi ajungeau in proprietate lui si cu toate astea ati pus stampilele pe el. Sper sa aduca Romania la falimentul Greciei din 2008 sa invatati sa ganditi cu mintea voastra inainte de vot si nu dupa raspandacii din televiziuni, presa si internet care va spala pe creieri. Doar daca intra tara in incapacitate de plata va treziti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger