Cauta

Florin Cîțu, reacție halucinantă despre raportarea deceselor: „Lucrurile nu stau chiar așa rău”

Florin Citu

Florin Cîțu, reacție halucinantă despre raportarea deceselor: „Lucrurile nu stau chiar așa rău”

Premierul Florin Cîțu a reacționat după ce Ministerul Sănătății a publicat, vineri, raportul privind decesele COVID.

Acesta a declarat că între raportările din Corona forms și INS există o compatibilitate de peste 90%, după ce MS a arătat că în platformă au fost înregistraţi anul trecut 16.120 de morţi, iar în alerte.ms.ro. – 18.948.

„Înțeleg că este nevoie de mai multe analize pentru a pune la cap aceste informații, dar din ceea ce știm până acum, între corona forms și INS există o compatibilitate de peste 90%, 96%. Lucrurile nu stau chiar așa de rău. Trebuie să vedem de ce a existat această diferență. Diferența asta a existat în toate țările Europene. Vom merge mai departe fară niciun fel de probleme.”, a declarat Florin Cîțu vineri, într-o conferință de presă.

Ministrul Sănătății, presat să publice raportul

Raportul a fost publicat integral la cererea premierului Florin Cîțu, după ce ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a prezentat, joi, doar câteva date din acesta.

„I-am cerut ministrului Sănătății să prezinte public întreg raportul privind decesele COVID. Să fim transparenți și să îmbunătățim procedura acolo unde e necesar, astfel încât să nu mai existe erori de raportare, indiferent de cauza lor. M-am uitat pe raport, datele INS și cele din Corona Forms sunt, în proporție de 96%, aceleași”, a scris Cîțu, joi, pe Facebook.

Potrivit ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, au fost detectate diferenţe de până la 500 de cazuri între raportările făcute de un spital pe diferite platforme, din cauza modului de raportare al spitalelor, a unor confuzii ale celor care raportează, precum şi din cauza unor întârzieri în raportarea deceselor. Totodată, a spus ministrul, unele spitale au recunoscut neraportarea la DSP din diverse cauze.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version