Cauta

De ce a pierdut Firea alegerile

Gata! S-a terminat. Gabriela Firea a plecat de la Primăria Bucureștiului. Unii spun că a pierdut alegerile pentru că au fost prea mulți cei care l-au votat pe Nicușor Dan. Alții, că ar fi fost prea puțini cei care au votat-o pe ea. Eu nu cred nici așa, nici așa. Altul este adevărul.

E cu pantofi e cu viața ei

A mai fost un domn care a spus că din cauza lui Dragnea. Apoi a lui Ponta și, în final, din cauza unor operații. Dacă m-ați fi întrebat aseară cine e, vă spuneam. La ora asta nu mai contează.

Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului și Danei Budeanu peste ochi. Este tot ce mai putem face. Croitoreasa cu aere de filosof al alegerilor și limbaj de ți se strepezesc creierii a dus-o pe Firea la pierzanie. Gratis, căci Budeanca nu cere, nu primește, e din prietenie. O spune singură că nu are nevoie de bani. Să lași o modistă, o croitoreasă care confundă tivul cu politica să-ți dirijeze campania electorală e un gest extrem. A fost. A fost gestul care a trimis-o pe Firea pe bară, iar pe Budeanu în locurile alea ce țin de anatomia omului. Cu ce bombe a venit, de se lăuda că dărâmă și Guvernul și ordinea planetară? Cu nimic. Au fost doar informații pe care le auzi cum zboară de la o masă la alta, la orice terasă de pe malul Herăstrăului.

Croitoreasa de iluzii

A reușit doar să înfioreze zulufii țațelor când îi făcea „fătălăi” pe bărbați. Muieri ciclotimice care se excitau când deschidea ea gura, în slove mai coclite decât ale manelelor. Dantelăreasa de fonfleuri pârțâite nu avea decât câteva cuvinte prin care să-și exprime supremația. Ok, extrem, fătălăi. În rest, doar muci de vorbire pe care nu i-a șters niciodată. S-o lași să-ți pună la punct campania? Poate doar dacă vrei să pierzi. Croitoreasa de iluzii vorbea punct în urma acului, dar pretindea că este cunoscătoare de efecte subliminale. Le-am văzut. Le-a văzut și Firea.

Cine e, de fapt Dana Budeanu? „În 2008, Dana Budeanu, necruţătorul critic de modă al revistei Ciao, păşea cu eleganţa-i binecunoscută în sediul editurii Nemira, unde izbutea să publice o carte cu multe ilustraţii, intitulată – simplu, dar incisiv – Manual de stil. Un an mai târziu apărea, la aceeaşi editură, volumul Totul despre stil, fashion, lifestyle, glamour semnat de Nina Garcia şi tradus de Iris Manuela Anghel (lansat în septembrie 2007 în Statele Unite, cu titlul, mult mai inspirat, The Little Black Book of Style).

La vremea respectivă, Academia Caţavencu a demonstrat, prin intermediul unor citate en gros, plagiatul prêt-à-porter de care se făcea vinovată Dana Budeanu, care nu bănuise că Nina Garcia va fi tradusă în româneşte şi nici că soţul ei, Radu Budeanu, patronul ziarului Cancan, o va susţine moral cu atâta perseverenţă, ignorând total subiectul” (Cațavencii, 6 iulie 2012). Fireo! Gabrielo! Așa se întâmplă când o lași pe Budeanca să-ți târâie juponul prin politică. De nume nici nu mai zic.

Ultimele stiri

  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Exit mobile version