Cauta

Consiliul National al PSD: au venit, au halit, au plecat…

Consiliul National al PSD a fost doar un alt exercitiu de imagine. Pe principiul „ne-am adunat ca sa ne strangem”, pesedistii au dat o fuga pana la Bucuresti ca sa mimeze democratia de partid si sa plece la fel de demoralizati si de confuzi cum au venit.

Victor Ponta si Liviu Dragnea si-au asigurat inca sase luni de liniste

Dupa ce a pierdut alegerile, ca sa le inchida gura pesedistilor care cereau insistent organizarea unui congres extraordinar, Victor Ponta le-a promis un Consiliu National si o analiza serioasa a esecului din noiembrie 2014. Ce s-a intamplat in realitate? Social-democratii au votat in fruntea CN un om impus de la centru si au fost nevoiti sa inghita ca pelicanii tot soiul de rezolutii, inclusiv cea privind „integritatea si responsabilitatea politica”. In tot acest timp, tandemul Ponta-Dragnea si-a mai aratat inca o data muschii, congresul partidului fiind aruncat undeva spre noiembrie, adica la distanta de un an de la pierderea alegerilor. Vocile critice au fost putine, de pe scena goala – intreaga conducere a PSD a stat in primul rand, nu la prezidiu asa cum se obisnuieste – doar seniorul Mircea Rizoiu si presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, si-au permis sa tulbure linistea liderilor PSD. „Anul trecut ne calcam in picioare pe scena, acum trebuie sa observ ca cei din conducerea partidului nostru au trecut la munca de jos , atat de mult au trecut la munca de jos incat a trecut multa vreme sa vad cine conduce lucrarile acestui Consiliu National, am vazut ca sunt doar invitati. Ori e vorba de o democratizare extrema, ori e expresia a unei frici care ne-a cuprins incat nici nu mai urcam pe podium”, a declarat Buzatu. Mult mai direct, Mircea Rizoiu i-a cerut lui Liviu Dragnea sa nu mai caute pretexte si sa-si asume responsabilitatea pentru infrangerea din 2014. Aceste mici „derapaje” nu au umbrit insa succesul total al tandemului Ponta-Dragnea, care a reusi sa-si conserve pentru inca sase luni autoritatea absoluta in PSD. Nici macar declaratia liderului PSD – „si eu, daca locuiam in strainatate si vedeam la televizor cozi la sectia de vot, veneam sa votez contra lui Ponta” – nu a trezit indignarea pesedistilor, reactiile lor fiind asemanatoare cu cea a unui pacient aflat sub anestezie.

Nastase nu gusta letargia pesedista

Adrian Nastase, nemultumit de prestatia conducerii PSD

Desi nu a participat la lucrarile Consiliul National al PSD, Adrian Nastase a vrut totusi sa le transmita cateva ganduri colegilor sai, prin intermediul blogului personal. Postarea fostului premier s-a dovedit a fi una extrem de critica, Nastase recunoscand din start ca are o viziune diferita fata de cea a actualei conduceri a PSD. „Chiar daca eram in Bucuresti nu as fi participat (la Consiliul National – n.r.) Am o alta parere despre ce ar trebui sa fie strategia partidului, dupa pierderea alegerilor prezidentiale si ofensiva DNA. Nu cred ca mai sunt suficiente cuvinte si discursuri. Cred ca e nevoie de actiune. In anumite planuri, guvernul pare un spectator”, a sustinut fostul lider social-democrat. In opinia lui,  PSD „trebuie sa se manifeste ca un actor puternic, cu initiative, bazate pe experienta unor tari europene”. „Consiliul National ar trebui sa-si pastreze caracterul deliberativ, altfel el ar fi neatractiv pentru membrii de partid si ineficient in ceea ce priveste departamentele si pregatirea de cadre. Sper sa ma insel”, a mai precizat Adrian Nastase.

[poll id=”966″]

Ultimele stiri

  • Curtea de Conturi Europeană spulberă fantezia zero emisii. Bateria costă cât o mașină normală
  • Accidentarea lui Mykolenko, avantaj pentru România
  • Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari, înainte de Paște. „Suntem în grafic”
  • Plângere penală la DNA, împotriva lui Nicușor Dan. Cine a depus sesizarea
  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Piedone, „demolat” în direct de Vanghelie: „A fost angajatul meu. Mințea din 3 în 3 minute” – VIDEO
  • Casting pentru postul de antrenor la Rapid?! Între ce variante se zbat giuleștenii
  • Ingredientul secret pentru o friptură de miel fragedă și gustoasă/Se găsește în mai toate bucătăriile
  • Scene înspăimântătoare în SUA. Patru poliţişti ucişi şi alţi patru răniţi, într-un schimb de focuri – VIDEO
  • VIDEO cu momentul arestării. Cum a reacționat Prințul Paul de România când l-au săltat polițiștii
  • Exit mobile version