AcasăPoliticaCîțu, semnal după discuțiile cu PSD-ul: „Nu putem peste noapte să spunem...

Cîțu, semnal după discuțiile cu PSD-ul: „Nu putem peste noapte să spunem că totul este roz” – VIDEO

După întrevederea avută joi la Parlament, cu social-democrații în frunte cu Marcel Ciolacu, Florin Cîțu a catalogat din nou, de această dată vineri, discuția cu PSD-ul drept una „bună”.

„A fost o discuție bună și este o discuție care pentru noi… acum nu putem peste noapte să spunem că totul este roz între PNL și PSD, dar ce pot să spun este că suntem responsabili. Am pornit la acest drum pentru a face un guvern, ne uităm la cea mai bună soluție pentru PNL și pentru România. (…) Decizia pentru PNL va fi luată în PNL”, a susținut Cîțu. Luni ar urma să se ia o hotărâre la nivelul conducerii formațiunii liberale.

Între timp, întrebat dacă s-a discutat despre o posibilă rotație a premierilor PSD și PNL, în cazul în care se va ajunge la această înțelegere cu formațiunea social-democrată, Cîțu a răspuns: „Dl Ciolacu am văzut că a dat din discuția de ieri (joi-n.n) și repet și eu. Aseară nu s-a discutat aproape deloc despre portofolii sau despre funcția de premier, dar este pe masă această variantă. (…) Trebuie să mergem fiecare în partidul lui și să vedem dacă această variantă este acceptată de partid”.

Cîțu: Vom merge cu UDMR în orice formulă

Când presa a vrut să afle de la liderul PNL dacă partidul pe care îl conduce ar putea accepta cedarea funcției de premier, către PSD, chiar și pentru doi ani, Cîțu a răspuns scurt: „Staţi să vedem care este formula la care se va ajunge”.

Pe de altă parte, Cîțu a dat ca sigur un lucru. „UDMR-ul sunt partenerii noștri. (…) Vom merge cu UDMR în orice formulă”, a punctat Cîțu.

Ce așteaptă președintele până să convoace noi consultări la Cotroceni

Declarațiile actualului număr 1 din cadrul PNL-ului vin după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi seară, de la Cotroceni, că va mai aștepta până să convoace o nouă rundă de consultări cu partidele parlamentare.

„Voi aștepta cu consultările formale până când din discuțiile dintre partide se cristalizează o majoritate, o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern. Abia atunci, când această majoritate va fi asumată, voi convoca consultări pentru formarea noului guvern”, a declarat președintele.

79 afisari

3 COMENTARII

  1. Cu zevzeci ca in PNL , e greu sa gasesti lucruri comune, poate doar spaga, asta iubesc toate partidele

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger