AcasăPoliticaULTIMA ORĂ Nicolae Ciucă și-a depus oficial mandatul de premier desemnat -...

ULTIMA ORĂ Nicolae Ciucă și-a depus oficial mandatul de premier desemnat – DOCUMENT

ULTIMA ORĂ Nicolae Ciucă și-a depus oficial mandatul de premier desemnat - DOCUMENT

Criza politică pare să continue, ba chiar să se agraveze. La o săptămână după desemnarea ca premier, Nicolae Ciucă și-a depus oficial mandatul.

Camera Deputaților a primit și înregistrat cererea lui Ciucă, anunță Antena 3. El a transmis o scrisoare în acest sens către Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului, marți dimineață

Birourile Permanente Reunite au luat act de scrisoare și au anulat programul audierilor de astăzi și al votului din plen programat pentru miercuri. Marți, 2 noiembrie, urma să aibă loc audierea în Parlament a miniștrilor propuși. Dar Guvernul minoritar propus de Nicolae Ciucă nu a reușit să obțină sprijinul parlamentarilor.

PNL și președintele Klaus Iohannis s-au dovedit inflexibili: guvernul Nicolae Ciucă nu avea, așadar, de unde să adune cele 234 de voturi pentru a trece, atâta vreme cât PSD și USR i-au respins formula.

Alianță PNL-PSD

Florin Roman a anunțat că PNL a decis să negocieze direct cu PSD, pentru a avea o coaliție stabilă.

„E o decizie clară, care a fost luată și asumată de PNL. Ne-a informat că nu a reușit să coaguleze o susținere pentru guvernul minoritar și am luat decizia de depunere a mandatului și cea de flexibilizare a mandatului. Putem avea discuții cu toate partidele democratice, mai puțin cu cei de la AUR.

O alianță PNL-USR-UDMR, am avea 224 de voturi, iar cu cele de la minorități am avea o majoritate la limită. Pe cealaltă variantă, PNL-PSD-UDMR, vom avea o variantă mai mult decât confortabilă, am putea discuta despre o revizuire a Constituției. Vom face o majoritate în jurul PNL, cu premier de la PNL.”, a spus Florin Roman la Antena 3.

author avatar
Andreea Vlad
476 afisari

3 COMENTARII

  1. Bai tapitilor/ mandatul nu se depune la partiduletul care te-a propus ;se depune la Parl;ament

    • Florine, tampit esti tu , deoarece nu Parlamentul tarii l-a desemnat pe tradatorul Ciuca fals premier , ci nazistul Klaus Iohannis si al lui personal,PNL, GRUPARE DE MARE CRIMINALITATE .

  2. Militatii romani, generalii armatei romane nu trebuie sa-l mai primeasca pe acest ins tradator si complicele nazistului Klaus Iohannis , printre ei.Ciuca Neculae este o rusine pentru armata romana, un impostor de cea mai joasa speta. In memoria bunicului meu, general al glorioasei armatei romane consider ca Ciuca Neculae nu este demn sa imbrace haina miltara.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger