Cauta

Cîțu iar nu are bani

Este tot mai limpede. Nu avem bani nici măcar să ne dăm în călușei cu lanțuri, la iarmaroc, darmite să încropim un buget național. Ca de fiecare dată când face socoteala, Cîțu nu are fonduri. Nu ne permitem nici asta, nici cealaltă, nu sunt bani pentru nimic.

Este 1 februarie. La ora aceasta premierul Cîțu ar fi trebuit să depună proiectul de buget în Parlament pentru a fi discutat. Nu va depune nimic, deși a promis că în prima săptămână din februarie lucrurile sunt gata. Nici măcar de către guvern bugetul nu a fost adoptat. A mai descoperit o găselniță pentru a amâna totul până la calendele grecești. „Subvențiile sau cheltuielile care se duc în anumite sectoare din sectorul public anul acesta trebuie să fie legate de reformă. E foarte clar: nu se duce niciun ban către niciun sector dacă nu văd aceste reforme. Aștept să văd ce reforme vin, vom forța aceste reforme dacă nu, prin limitele din buget, dar 2021 este anul reformelor. Dacă nu facem acest lucru vom continua să aruncăm bani buni în companii de stat care doar fac pierderi și vor câștiga doar șmecherii”. Cât va dura reforma? Oricât. Nu are importanță din moment ce poate trage de timp.

Bugetul a devenit o anecdotă la fel de tâmpită ca și cea cu basca. Dacă o ai, de ce nu o porți? Dacă o porți, de ce nu ai halat? Și dacă le ai pe amândouă, de ce halatul nu e albastru? Iar dacă halatul e albastru, ca să-l domolești pe nebun, te întreabă un altul de ce nu ai moț la bască. Jocul acesta de-a plimbatul banilor de colo-colo face parte din strategia coaliției de dreapta. Cîțu nu poate face bugetul, iar coaliția nu se opune. Zice mersi că trec zilele și nimeni nu o clintește din loc. Când parcă-parcă s-ar ivi niște bani, premierul o scoate pe asta, că vrea să știe și unde se duc. Cîțu nu este capabil să spună unde s-au dus banii împrumutați de el în numele statului român. În schimb, cere socoteală pentru fiecare leu cheltuit. Și să ferească sfântul să nu ai reformă făcută, că nu vezi bani nici măcar de gume și ascuțitori. Undeva s-a strecurat o greșeală. Ori Cîțu crede că e premier, ori noi suntem proști și îl credem că se pricepe.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • S.O.S la poarta AUR! Simion, scos din joc!
  • Baricada de la Inter reintră în actualitate ceva de speriat
  • Guvernul, făcut praf de economiști. Inflația va crește
  • Soarta criptomonedelor, la cheremul Americii?
  • Ministerul Energiei face jocul americanilor și îngroapă în datorii Nuclearelectrica
  • „Poarta Eroilor”, construită pentru valorificarea și promovarea patrimoniului cultural
  • Marea durere: criza costului vieții
  • Doamna Ursula s-a trezit la realitate: nu vrea să se alăture SUA într-un război comercial cu China
  • Noi reguli pentru fermierii români. Să nu mai producă dacă nu au cui să vândă
  • Exit mobile version