Cauta

Cioloș visează: „Cresc pensiile, salariile, cresc investiţiile”

Dacian Ciolos

Cioloș, gânduri optimiste: „Cresc pensiile, salariile, cresc investiţiile”

Dacian Cioloş respinge ipoteza conform căreia bugetul pentru 2021 ar fi unul de austeritate. Fostul premier susține că pensiile şi salariile se majorează în baza unor decizii anterioare. Și investiţiile vor creşte la rândul lor.

Acesta a dat asigurări că nu se „taie nimic”, din contră „totul va fi mai mare decât anul trecut”.

„S-a decis deja o creştere a pensiilor care se aplică din 2021, deci pensia în 2021 va fi mare decât pensia în 2020. Salariul de bază, la fel, e decis deja că va creşte. Nu se taie nimic, totul creşte, totul va fi mai mare decât anul trecut. Avem investiţii mai mari decât au fost proiectate anul trecut.

Şi atunci cum putem vorbi de un buget de austeritate, când… cu toate că scade deficitul, pentru că faţă de cam 100 de miliarde, cât a fost deficitul în 2020, în 2021 obiectivul e să scadă cu 20 de miliarde. Asta ca să rămânem credibili, din punct de vedere al bugetului, inclusiv pe pieţele internaţionale, dacă vom mai avea nevoie de sprijin de acolo”, a spus Cioloş, la Prima TV.

Relansarea economiei, prioritatea Guvernului

El a subliniat că bugetul pe acest an nu mai aduce „măsuri populiste” şi pune accent pe relansarea activităţii economice.

„Cresc pensiile, cresc salariile, cresc investiţiile care vor crea locuri de muncă. Atunci unde e austeritatea? A, că nu mai venim cu măsuri populiste, să decidem creşteri cu zeci de procente, care ştim că nu pot fi finanţate, pentru că obiectivul acum e ca oamenii care au un loc de muncă să nu şi-l piardă din cauza pandemiei, cei care au rămas fără loc de muncă să poată să îşi găsească un loc de muncă imediat ce se relansează activitatea, să vedem că IMM-uri, companii au bani ca să poată să producă în ţara asta – pentru că atunci când produci, atunci ai de unde să şi împarţi bani. Acesta e obiectivul Guvernului – să relanseze economia fără să afecteze categoriile socio-profesionale care au nevoie de resurse”, a mai declarat el.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version