AcasăPoliticaDecizia categorică a PSD-ului în privința votului pe bugetul din acest an....

Decizia categorică a PSD-ului în privința votului pe bugetul din acest an. Ciolacu: ”Este cea mai mare greșeală!”

Decizia categorică a PSD-ului în privința votului pe bugetul din acest an. Ciolacu: ”Este cea mai mare greșeală!”

Acuzând faptul că bugetul pe acest an este unul de austeritate, social-democrații transmit – prin vocea liderului formațiunii – că nu au de gând să voteze proiectul, în momentul la care acesta va ajunge la Parlament.

”Am avut dreptate, se vine în anul 2021 cu un buget de austeritate. Din punctul nostru de vedere, este cea mai mare greșeală. E a doua oară când se întâmplă acest lucru în România.

S-a întâmplat și în 2010 și până și FMI-ul consideră că atunci a fost o greșeală acel buget și program de austeritate (…). Atâta timp cât considerăm bugetul simple cifre, fără să vedem și efectul pe care îl are asupra oamenilor, greșim major”, a susținut Marcel Ciolacu, miercuri, la RFI.

Ciolacu: Am demonstrat că se poate o cu totul altă abordare

Întrebat, cu subiect și predicat, dacă va vota PSD-ul acest buget, liderul formațiunii a răspuns că nu, aducând în discuție faptul că partidul pe care îl conduce a prezentat – la finele lunii trecute – alternativa la bugetul național. ”Categoric, nu! Vom încerca să venim cu amendamentele. Deja este de notorietate faptul că pentru prima oară, partidul de Opoziție din România a venit cu un buget alternativ și noi am demonstrat că se poate o cu totul altă abordare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele formațiunii social-democrate a făcut trimitere la anunțurile privind tăierea sporurilor bugetarilor, știut fiind faptul că în ultimele zile s-a discutat intens pe acest subiect care a iscat îngrijorare în rândul angajaților din sistemul public.”Au găsit anumite soluții de tăieri. Eu vreau să știu care este filozofia acestui buget, cum este gândit în ansamblul său, nu că venim cu lucruri populiste, domnule, vom tăia sporurile. Foarte bine, deci tăierea sporurilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă, fiindcă altfel creezi nedreptăți și discuții și frustrări în rândul oamenilor”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD: Tăieri peste tot. Cu barda

Recent, liderul PSD transmisese, de această dată pe Facebook, un șir întreg de critici la adresa actualei puteri. ”În campania electorală, au promis lapte și miere. V-au mințit! Astăzi, au dat drumul austerității! Tăieri peste tot. Cu barda. De la pensionari, de la copii, de la bugetari, de la Horeca, până și de la transportul elevilor chiar în prima zi cu #școlideschise!

Practic, astăzi au îngropat toate speranțele unui popor întreg de a avea un trai decent, civilizat. Speranțele întregului mediu de afaceri la o revenire spre normalitate a economiei! Și este doar începutul unui tunel lung și negru al #austerității.

Minim 5 ani va lua României pentru a ieși din groapa în care ne-au aruncat acești incompetenți. Nimic pentru popor, totul pentru clientela lor, pentru pilele lor, pentru rudele lor. Pentru toți cei pe care i-au plantat în funcții plătite gras. Pentru ei au bani! În rest, o mare de incompetență și nicio soluție pentru redresarea economiei, pentru lupta împotriva pandemiei sau pentru protejarea nivelului de trai”, suna mesajul transmis de Ciolacu.

153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger