AcasăSOCIALPolițiștii iau cu asalt Guvernul. Mii de protestatari la Palatul Victoria

Polițiștii iau cu asalt Guvernul. Mii de protestatari la Palatul Victoria

Păzea, Guvern! Vin polițiștii!

Reducerea bugetului de salarii în MAI pe 2021 a fost ultima picătură pentru sindicaliștii din Poliție. Aceștia au decis să organizeze un protest de amploare în fața Palatului Victoria, cu grupuri de câte 300 de persoane care, practic, vor înconjura sediul Guvernului. Polițiștii sunt hotărâți să rămână în stradă până la soluționarea revendicărilor salariale.

Bugetul alocat cheltuielilor de personal în Ministerul Afacerilor Interne va fi mai mic cu 2,72% decât cel de anul trecut. Totodată, reduceri importante au fost făcute și la capitolul bunuri și servicii, care a primit cu 4,76% mai puțin ca în 2020. Reducerile bugetare ar putea afecta sporurile și salariile polițiștilor, precum și necesarul de combustibil. ”Eu am văzut că domnul ministru vrea să demareze un proiect prin care să construiască un spital la Băneasa, lângă Academia de Poliție <<Alexandru Ioan Cuza>>. Ar trebui ca ministrul de Finanțe și primul ministru să îl susțină, pentru că altfel îmi pun și eu întrebarea de ce l-au pus să promită în condițiile în care i-au alocat un buget mai mic. Pe de altă parte, la noi, pentru drepturile de personal să nu se uite că bugetul MAI suportă atât salariile personalului în activitate, cât și pensiile foștilor angajați. Ministrul de Interne a afirmat că a obținut susținere din partea premierului să reducă deficitul de personal, angajând câteva mii de polițiști. Iar în condițiile în care tu spui că vrei să angajezi undeva la 10.000 de oameni în minister, domnul Cîțu a discutat și cu ministrul de Finanțe? Sau doar i-au promis susținere lui Bode și acum l-au abandonat. La noi, dacă am fi fost introduși în grila de salarizare, în condițiile în care onor guvernanții noștri beneficiază de Legea salarizării de atâta timp, cheltuielile nu ar fi fost foarte mari. Dar acest ministru de Finanțe a înghețat și salariile polițiștilor, și ale asistenților și ale profesorilor. Ministerul de Interne are nevoie de o suplimentare a bugetului față de anul trecut cu minim nouă procente, ca să poată să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu. Carburantul anul acesta este 5,1, iar anul trecut era 4. Când polițiștii nu vor mai avea bani de misiuni sau la intervenții vor trage mașinile pe dreapta”, ne-a declarat Marius Ionescu, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual.

Încep luptele

Primăria Capitalei a fost deja notificată de Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) pentru un protest de amploare care se va desfășura în data de 23 februarie, între orele 10 și 16.  De data aceasta, pichetările se vor face și de pe flancuri și în fața Palatului Victoria. Astfel, 300 de polițiști vor fi prezenți în Piața Victoriei nr.1, iar alți 300 de polițiști vor fi amplasați pe trotuarul Guvernului României  -Intersecția B-dul Lascăr Catargiu, Bdul Iancu de Hunedoara și Piața Victoriei. În același timp, câte 300 de polițiști vor ocupa trotuarul BCR Victoria-Calea Victoriei 155, bl. D1 și trotuarul BRD Victoria-Calea Victoria nr.224, bl. D5. Totodată, alți 600 de polițiști vor fi împărțiți în perimetrele trotuar Banca Transilvania, Sucursala Victoria- Bdul Iancu de Hunedoara nr.6 și Interhuman – Piața Victoriei. Acțiunea va continua cu un marș către Parlamentul României și pichetare a acestuia. ”Vom sta în stradă până pleacă ei dacă nu asigură buget la MAI. Este tot o manipulare pentru ca peste două-trei luni să vină să taie salarii și pensii”, mai spune Marius Ionescu, președintele SNPPC.

Tăierile nu sunt o soluție

Sindicaliștii din SNPPC arată că metoda tăierilor, practicată și de Traian Băsescu, va aduce țara într-o criză profundă și că soluția trebuie găsită în sprijinirea creării locurilor de muncă. ”Țara asta poate fi foarte bine guvernată și așa cum românii au votat într-o anumită ordine partidele politice să vină acelea să guverneze. Țara asta trebuie să fie guvernată altfel, nu cu drujba, nu cu sabia, că nu facem shaorma din ea. Țara asta are bani, există economie gri foarte mare, care trebuie scoasă la suprafață. Dacă tu, stat român, creezi locuri de muncă, în zona privată nu cheltuiești nimic, pentru că din 100.000 de locuri de muncă încasezi taxe și impozite, CAS, CASS, șomaj, și atunci ai bani de pensii, de spitale, de șomaj și ai bani ca să investești. Dacă tu distrugi 100.000 de locuri de muncă prin măsurile luate pe vouchere normal că ne duci în cap. Ce a făcut Traian Băsescu atunci nici în 10 ani nu au reușit alți oameni de bună credință să repare până la capăt. Dacă românii nu vor înțelege că oamenii ăștia declanșează un haos și ne omoară efectiv, 10 ani, 20 de ani de acum încolo nimeni nu va mai putea repara. Măsuri de genul acesta, gen HORECA, au un efect în cascadă de neimaginat în societatea românească. Dacă nu sunt capabili, să plece cât mai repede, pentru că murim de foame în România, ne închid cu totul”, ne-a mai precizat președintele SNPPC, Marius Ionescu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
790 afisari

10 COMENTARII

  1. @ Ăștia de zic că sunt lideri sindicali ai polițiștilor zic și că ăia de le foame s-au obișnuit să ceară să fie angajați polițiști, ?

  2. Militienilor duceti-va la panda in boscheti sa va faceti planul de amenzi
    Altfel cum sa va creasca salariile?

  3. Singurii sunt multumit,sunt securistii.Tac chitic si nu ies in strada.Cu toate astea,cuplul de comici teroristi,”Stan si Baran inaugureaza”,in songaje sunt pe primele 2 locuri apreciati de poporul muncitor ca actioneaza in interesul cetatenilor. Mai ziceti ceva.

  4. Tiitoarea ocultei,ca atata poti pentru cativa dolari.Jigodiile se apara prin cenzura.Huo,imputitilor !

  5. CAT TUPEU SI NESIMTIRE LA ACESTI POLITISTI ! , SE POATE COMPARA SALARIUL UNUI POLITIST CU SALARIUL UNUI MUNCITOR INALT CALIFICAT ?,SE POATE COPARA SALARIUL UNUI OFITER DE POLITIE CU A UNUI PROFESOR GRADUL 1 ?, NICIODATA ,SI ASTA PENTRU CA POLOTICUL SE BAZEAZA PE FORTA BRUTALA PE INTIMIDAREA ROMANILOR SI NICIDECUM PE EDUCATIE SI LEGE .
    DE ASTA IES IN STRADA ASTIA DE DORM IN BOCANCII STATULUI ,AU TUPEU !.

  6. & Ce polițiști și apărători ai ordinii de drept care nu pricep că nu are bani guvernul să le dea și să le crească veniturile, ? Ăști sunt ca o cascadă ce folosește multă apă, ? Sunteți de părere totuși că guvernul ar putea să le asigure , de o valoare limitată, gratuitate la apă plată și apă minerală, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger