Cauta

Ciolacu vorbește despre modificarea Constituției: „Ar fi cazul să…” – VIDEO

Ciolacu vorbește despre modificarea Constituției: „Ar fi cazul să...” - VIDEO (sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu)

Președintele Camerei Deputaților și, totodată, liderul PSD a făcut, marți, mai multe precizări pe tema modificării Constituției, legea fundamentală a statului.

Liderul formațiunii social-democrate a amintit că a mai existat o încercare de modificare a Constituției, fiind de părere că s-ar putea porni de la acele dezbateri.

Trimitere la actuala majoritate din Parlament

„Este un proces amplu, după cum bine știți, și urmează printr-o dezbatere cu toate instituțiile, o dezbatere în Parlament. Dar, de obicei, când ai majorități atât de consistente cum există această coaliție cu o asemenea majoritate în Parlament îți propui și lucruri mai îndrăznețe și mai mărețe.

Știți foarte bine că a mai existat o dată o încercare de modificare a Constituției, presupun că trebuie pornit de la acele dezbateri”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, 10 mai, aflat la sediul Legislativului.

Ciolacu: „Nu consider că trebuie modificate atribute de la președinte”

Nu sunt singurele explicații venite de la liderul PSD pe acest subiect. „Societatea se modernizează, provocările sunt, după cum vedem, cu totul altele. Cred că nimeni nu se mai aștepta în Europa să avem de-a face cu un război. Și atunci trebuie privite toate unghiurile și sunt ferm convins că vor fi mai multe opinii”, a mai spus Ciolacu.

Întrebat dacă atribuțiile președintelui ar trebui modificate, Ciolacu a dat un scurt, dar cât se poate de clar: „Nu, eu nu consider că trebuiesc modificate atribute de la președinte”.

Liderul PSD: „Ar fi cazul să pornim acest demers”

Încă nu se știe când ar putea fi început un astfel de demers. Ciolacu a mai spus, însă, că în opinia sa ar trebui să se constituie o comisie specială la nivelul Parlamentului. „Este un demers care trebuie pornit. Eu astăzi am făcut un anunț că ar fi cazul să pornim acest demers, ținând cont și de majoritatea pe care o avem.

Cred că ar trebui constituită o comisie specială, fiind și de la Cameră și de la Senat, cum se face acum și cu Legile Siguranței Naționale și acolo pornit acest demers”, a conchis Ciolacu.

YouTube video player

Ultimele stiri

  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Cât costă un kilogram de cozonac, de Paştele 2024. A ajuns un desert pe care românii nu prea şi-l mai permit
  • Ce reprezintă Paştele 2024? Sfaturi şi îndrumări de la Părintele Pimen Vlad. Recomandări şi pentru slujba de Înviere
  • Litoralul, îndoliat! Protest la Vama Veche faţă de modul în care se desfăşoară procesul lui Vlad Pascu (VIDEO)
  • Cât plăteşti pentru o ciorbă la Mamaia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile au luat-o „razna”
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru Vinerea Mare înainte de Paştele 2024. Lucruri care sunt total interzise
  • Românii uitaţi de Guvern, de Paştele 2024! Categoria socială care nu primeşte pensia înainte de Sărbători
  • De la Olimpiada de Istorie, la spital, cu stare de rău, grețuri și vărsături. Organizatorii au încercat să mușamalizeze cazul?
  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Exit mobile version