AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. Măcel pe Insula Șerpilor, zeci de morți / Rusia...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Măcel pe Insula Șerpilor, zeci de morți / Rusia a dejucat planurile SUA

Încercare "nebună" a Ucrainei de a recuceri Insula Şerpilor. Rusia le-a dat planul de gol

Rusia susține că a respins mai multe atacuri ucrainene asupra Insulei Șerpilor, anunțând zeci de morți de partea Kievului și distrugerea de avioane și elicoptere.

Statul Major al Ucrainei, cu participarea directă a  SUA și Marii Britanii, a pus la cale o „provocare” pentru a cuceri Insula Șerpilor, dar aceasta a fost dejucată de forțele Rusiei, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov.

Debarcării aeropurtate și amfibii

„Încă din 7 mai, la ordinul direct al lui Volodimir Zelenski, Statul Major ucrainean, cu participarea directă a consilierilor din SUA și Marea Britanie, a pus la cale o provocare majoră privind capturarea Insulei Șerpilor. Datorită demersurilor profesioniste ale unei unități a Forțelor Armate ale Rusiei pe insulă, provocarea ucraineană a fost zădărnicită. Inamicul a suferit pierderi majore”, a declarat Konașenkov.

Potrivit acestuia, în ultimele două zile, regimul de la Kiev a făcut mai multe încercări de a efectua o debarcare aeropurtată și amfibie pe insulă, care este de o importanță majoră pentru asigurarea controlului asupra părții de nord-vest a Mării Negre.

O „provocare prostească a lui Zelenski”

„Ca urmare a unei provocări prostești (a președintelui ucrainean Volodimir Zelenskiy) doar în timpul debarcării și a unei încercări de a se stabili pe insulă, peste 50 de sabotori ucraineni au fost ucisi. 24 de cadavre ale militarilor ucraineni uciși au rămas pe țărmul Insulei Șerpilor”, a subliniat Konașenkov, scrie Tass.

Patru avioane ucrainene au fost doborâte în aer, dintre care trei Su-24 și un Su-27, trei elicoptere Mi-8 cu parașutiști la bord și un elicopter Mi-24. De asemenea, în timpul tentativei de aterizare din noaptea de 8 mai, trei ambarcațiuni blindate de asalt ucrainene din clasa Centaur (proiect 58181), cu personal al marinei ucrainene, au fost distruse, a mai spus oficialul rus.

author avatar
Tudor Borcea
1.764 afisari

6 COMENTARII

    • Ruleaza la Timpuri Noi in continuare! Elevii, studentzii si militarii in termen platesc 1.50 lei, da’ stau in primele trei rinduri!

  1. La cimitir cu consilierii vestici ai lui Zselenesku. În saci de plastic. Unu să nu mai rămână viu. Long live Russia!

  2. astia(rusii) au sapat galerii de au respins atacurile combinate aer-navale sub tirul de pe uscat altfel nu vad cum au reusit sa respinga decat din subteran.?

  3. Jeglensky acest drogat sustinut de pedofilii drogati amerlicani si englezoi nu are nici o credibilitate

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger