Cauta

Ciolacu a făcut anunțul: „Toți bolnavii de cancer sunt incluși acum în noile programe de diagnostic și tratament” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Partidul Social Democrat

La începutul ședinței de joi a guvernului pe care-l conduce, premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a făcut un anunț menit să ajungă în atenția pacienților care suferă de cancer. Veștile țin de Planul Național de Control al Cancerului. Și de accesul pacienților oncologici la radioterapia de ultimă generație.

„Astăzi, încheiem o etapă extrem de importantă și atât de așteptată de altfel: odată cu elaborare a normelor Planului Național de Control al Cancerului, aprobăm o ordonanță și o hotărâre de Guvern care includ programul de oncologie prin care deblocăm finanțarea serviciilor de diagnostic genetic și tratament personalizat, asigurând astfel acces la radioterapia de ultimă generație pentru toți pacienții oncologici.

Practic, toți bolnavii de cancer sunt incluși acum în noile programe de diagnostic și tratament. Vor urma rapid alte măsuri pentru reorganizarea sistemului de asistență medicală pentru pacienții care au cancer, precum și standarde de calitate a îngrijirii și centre complexe de oncologie pediatrică”, a dat asigurări șeful Executivului, Marcel Ciolacu.
Premierul a mai anunțat că va fi stabilit parcursul pentru realizarea acestor obiective „pe luni și pe ani”.

Ce mai aprobă Guvernul, în domeniul Sănătății

Și nu au fost singurele vești ce au venit de la vârful Executivului, la începutul ședinței de joi, de la Palatul Victoria. Urmează ca Guvernul să dea undă verde unui număr de patru programe naționale privind dotarea cu echipamente a cabinetelor medicilor de familie, dar nu numai.

„Tot în Sănătate aprobăm, astăzi, patru programe naționale prin care dotăm cu echipamente cabinetele medicilor de familie, cabinetele de planificare familială și centrele comunitare integrate. Utilăm unități mobile de terapie intensivă pentru nou-născuți și unități mobile de screening pentru cancer, toate cu fonduri din PNRR”, a mai declarat Ciolacu, joi, 27 iulie.

Ultimele stiri

  • ULTIMA ORĂ. Au fost găsite trupurile a doi dintre cei trei tineri de origine română dispăruţi în apele râului Natisone, din Italia
  • UE cere prioritate zero pentru eoliene la intrarea în sistem. Celelalte capacități trebuie închise
  • Izmenele deontologelii trebuie înlocuite cu chiloții de mall
  • Caz înfiorător în Dolj! Un copil în vârstă de 13 ani a murit înecat. Poliţia a deschis un dosar penal
  • Accident grav: au fost implicate un autoturism şi un autobuz. Șase persoane, duse la spital
  • Cel mai mare criminal în serie din istoria Canadei, Robert Pickton, a murit. Fusese atacat în închisoare
  • ÎPS Teodosie: Orice atac de panică „însemnează o împuţinare de suflet”/ Ce spune Arhiepiscopul despre „patima” statului la telefon
  • O mașină a luat foc pe Autostrada București-Pitești. Care a fost cauza izbucnirii incendiului
  • Horoscop 2 iunie 2024. Primiţi nişte veşti importante
  • Burduja, despre întâlnirea cu Iohannis, de la Cotroceni: „Nu este o chestiune neobişnuită” – VIDEO
  • Exit mobile version