Cauta

Ce a obţinut Marcel Ciolacu de la întâlnirea cu Antony Blinken, din SUA. Promisiunea americanilor (VIDEO)

Marcel Ciolacu s-a întâlnit, luni, cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, căruia i-a mulţumit pentru ajutorul acordat în recuperarea românilor aflaţi în Fâşia Gaza.

Premierul a cerut susţinere şi pentru Republica Moldova: „E cea mai vulnerabilă țară din Europa după Ucraina, unde există un conflict armat, iar în Republica Moldova există un conflict și un război hibrid asupra președintei Maia Sandu și asupra unui guvern democratic”.

Ciolacu le-a garantat suportul României

Ciolacu le-a transmis americanilor că România va fi alături de Ucraina până când va obţine victoria în faţa Federaţiei Ruse.

„România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse. România și-a învățat lecția în ceea ce privește Rusia cu mult timp în urmă.

12/04/23 Întrevedere cu  Antony Blinken, secretar de stat, Departamentul de Stat al SUA

Cunoaștem poporul rus și sistemul de agresiune. De aceea, vă rugăm, în afară de parteneriatul pe care îl aveți cu România, să avem întotdeauna în vedere Republica Moldova.

E cea mai vulnerabilă țară din Europa după Ucraina, unde există un conflict armat, iar în Republica Moldova există un conflict și un război hibrid asupra președintei Maia Sandu și asupra unui guvern democratic”, i-a spus Marcel Ciolacu lui Antony Blinken.

Am obţinut promisiunea americanilor

Antony Blinken a subliniat rolul critic pe care îl joacă și l-a jucat România pentru a se asigura că Ucraina are tot ceea ce are nevoie pentru a se apăra, precum și capacitatea de a continua să exporte cereale, grâu și alte produse.

Secretarul de stat american a subliniat că parteneriatul strategic cu România este tot mai puternic.

Ciolacu este însoțit în vizita de lucru în SUA de către miniștrii Luminița Odobescu (Afaceri Externe), Angel Tîlvăr (Apărare Națională) și Radu Oprea (Economie).

România, furnizor de energie?

De asemenea, Ciolacu a transmis, după întâlnirea cu secretarul de Stat Jennifer Granholm că în viitorul apropiat, România va pune capăt dependenţei energetice şi va deveni, la rândul său, un furnizor în regiune, iar sprijinul administraţiei SUA rămâne primordial pentru a progresa cu succes ca hub regional.

”În viitorul apropiat, România va pune capăt dependenţei energetice şi va deveni, la rândul său, un furnizor în regiune. Sprijinul administraţiei SUA şi al Secretarului de Stat Jennifer Granholm rămâne primordial pentru a progresa cu succes ca hub regional şi pentru a implementa tehnologii de ultimă generaţie”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Despre vizita lui Marcel Ciolacu la Washington a scris și Cătălin Tache.

„Da, Marcel Ciolacu a plecat la Washington pe 2 decembrie, așa cum am dezvăluit în exclusivitate. Și se va întoarce pe 7, tot la fel…

La fel ca toți ceilalți deja penibili lideri ai statului român. Toți aceștia neconștientizând nici măcar acum că transformarea într-un adevărat sport național al celui ”care sare mai sus la castană” deja îi îngrețoșează pe ”beneficiarii” slugărniciei mioritice.

Așa că toată buluceala la ”lins clanța” funcționarilor de la Washington – că primire la Casa Albă nu mai ”pupă” liderii români nici măcar dacă își iau șepcuțe la 10 miliarde USD bucata! – va avea un singur tip de ”finalizare”. Toți cei care se flexează propagandistic cum că ”au trecut balta cea mare” vor pleca ”vaci” și se vor întoarce ”boi”!

Citeşte mai multe AICI.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version