Cauta

Avertisment din PNL referitor la planul AUR privind suspendarea lui Iohannis: Liberalii care semnează, amenințați cu excluderea!

Avertisment din PNL referitor la planul AUR privind suspendarea lui Iohannis: Liberalii care semnează, amenințați cu excluderea! (sursa foto: Facebook/Virgil Popescu)

Recentul anunț venit de la vârful Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), în privința suspendării președintelui Iohannis, a generat o reacție categorică în rândul Partidului Național Liberal.

Pe lângă faptul că a lansat săgeți în direcția AUR, după ce George Simion a dat de veste, în prima zi a acestei săptămâni, că formațiunea sa inițiază procedurile pentru suspendarea primului om în stat, deputatul PNL aflat în postura de ministru interimar al Energiei în Guvernul Cîțu a lansat un avertisment la adresa parlamentarilor liberali care se gândesc să își dea semnătura de susținere a unui astfel de demers.

„Știu că traversăm o perioada delicată, în care, din păcate, durerea unora este exploatată în mod cinic de persoane fără scrupule. Care, culmea, se dau “apostolii” națiunii și a celor “năpăstuiți”. În mod agresiv, de multe ori, prin stilul lor strident încearcă să își ascundă adevăratele intenții: să destabilizeze România! Și astăzi au mai făcut un pas în a crea o nouă falie în societate: demararea procedurilor de suspendare a președintelui. Fără un motiv real. Așa…pe vorbe! Condamn această fățărnicie politică pusă în scenă de cei de la AUR!”, susține Virgil Popescu, într-un mesaj transmis luni seară, pe pagina sa de Facebook.

Popescu: Le-am cerut colegilor din BEX să fie de acord să îi excludem din partid pe parlamentarii PNL care semnează

Actualul ministru interimar anunță totodată că a cerut în Biroul Executiv al partidului o măsură punitivă la adresa celor care iau în calcul să susțină, prin semnătură, un astfel de demers.

„Și, totodată, le-am cerut colegilor din BEX să fie de acord să îi excludem din partid pe parlamentarii PNL care semnează această tentativă de adâncire a crizei și de a zgudui democrația. Regret că au existat momente când și alți colegi de pe scena politică au preferat să se “facă frate cu…” crezând că vor trece puntea, când…din păcate…au pus doar umărul la “scufundarea” României.

P. S. Întrebare retorică: Cum poți avea alegeri anticipate și totodată să suspenzi și Președintele României?!?”, conchide Virgil Popescu.

Anunțul liberalului vine în contextul în care, în ultimele zile, mai mulți aeși ai neamului din partea PNL, în frunte cu Ludovic Orban, au părăsit grupul parlamentar al partidului.

Simion: Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor

Cu doar câteva ore înainte ca Popescu să iasă la rampă cu acest mesaj, co-președintele AUR a anunțat, de la Parlament, că s-a început strângerea de semnături.

„Anunțăm astăzi inițierea procedurilor pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Ne-au promis mai mulți parlamentari de la mai multe partide că vor semna această procedură de suspendare”, a declarat Simion.

Și nu au fost singurele precizări pe acest subiect. „AUR va strânge semnături în fiecare localitate din țară și în diaspora – pentru că și acolo a primit foarte multe voturi Klaus Iohannis (…) vom merge până la capăt și sperăm că celelalte partide parlamentare nu se vor lăsa intimidate și vor achiesa la acest demers, pentru ca postul de la Palatul Cotroceni să devină cât mai repede vacant”, a declarat Simion.

Ultimele stiri

  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Exit mobile version