AcasăPoliticaSusține USR-ul demersul de suspendare a președintelui Iohannis? Cioloș a dat un...

Susține USR-ul demersul de suspendare a președintelui Iohannis? Cioloș a dat un prim răspuns (VIDEO)

(sursa foto: Facebook/Dacian Cioloș)

Nici bine nu s-a aflat de planul enunțat de la vârful AUR, că Dacian Cioloș a și anunțat cum vede lucrurile în privința unui astfel de demers privind suspendarea președintelui.

„România are nevoie acum de un guvern (…). România nu are nevoie acum de o altă criză pe care să o adăugăm la celelalte pe care le traversăm deja: criza sanitară, energetică și criza politică guvernamentală. Din punctul nostru de vedere, suspendarea președintelui acum nu e o soluție, nu vedem ce aduce la rezolvarea crizei prin care România trece”, a declarat Cioloș, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Precizările președintelui USR vin după ce în cursul acestei prime zile ale săptămânii, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) anunțase în fața presei inițierea procedurilor pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis.

„Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Ne-au promis mai mulți parlamentari de la mai multe partide că vor semna această procedură de suspendare”, a susținut Simion, de la Parlament.

Grindeanu: Hai să îl vedem pe domnul Cioloş

Pe de altă parte, până să apară acest anunț de la AUR, prim-vicepreședintele PSD-ului, Sorin Grindeanu, răspunsese unei întrebări pe acest subiect, în timpul unei conferințe de presă, după o ședință a conducerii social-democrate.

”Văd în discuţiile din ultimele săptămâni acest subiect (privind un demers înspre procedura de suspendare a președintelui-n.red.). Nu a fost pe ordinea de zi la Consiliul Politic Naţional, dar sigur, dacă domnul Cioloş vine şi aduce şi dânsul în discuţie acest lucru putem discuta. (…) Hai să îl vedem pe domnul Cioloş. (…) Dacă vine domnul Cioloş să susţină acest demers, în mod sigur vom face o şedinţă de urgenţă a Consiliului Politic Național să clarificăm punctul de vedere al PSD”, a declarat Grindeanu.

174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger