AcasăPoliticaUPDATE - AUR și PSD, alianță pentru suspendarea lui Iohannis? Planul Opoziției...

UPDATE – AUR și PSD, alianță pentru suspendarea lui Iohannis? Planul Opoziției împotriva președintelui

marcel ciolacuMarea lovitură care ar putea fi pregătită de PSD. Vizat este Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis ar trebui suspendat din funcţie, este părerea preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, precizând că mai întâi trebuie rezolvată actuala criză politică, România neavând Guvern.

UPDATE 11.39. Și co-președintele AUR, Claudiu Târziu, a susținut în discursul său din plenul Parlamentului, unde Guvernul Cioloș este supus la vot, că președintele Klaus Iohannis riscă suspendarea din funcție, deoarece a încălcat Constituția prin desemnarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru, știind că nu are cum să obțină o majoritate.

Vă amintim că AUR strânge deja semnături pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. Co-președintele AUR Claudiu Târziu susține că șeful statului a încălcat Constituția de mai multe ori, ultima dată fiind prin implicarea în alegerile interne PNL.

________________________________________________

În replică la un comentariu privind ideile vehiculate conform cărora ar fi „ghidonat” din afara partidului şi ar fi „la mâna preşedintelui”, Marcel Ciolacu a declarat că nu vede cu ce l-ar putea avea acesta la mână şi că, în opinia sa, Iohannis ar trebui suspendat din funcţie.

„În primul rând, nu văd cu ce să mă aibă la mână, e prima conspiraţie din seara asta, Iohannis m-a rugat să-l dau pe Cîţu jos, dacă mă ghidonează. Părerea mea e că ar trebui suspendat preşedintele. Nu ne-ar trebui totuşi un guvern? Eu nu sunt un om care gândesc în extreme, eu de felul meu sunt un om mai liniştit şi iau deciziile în interiorul partidului. Dacă ne uităm la scorurile electorale, înseamnă că lucrurile funcţionează în PSD. La ultimele două alegeri pe care le-am câştigat, atât locale, cât şi parlamentare”, a spus Marcel Ciolacu, la Prima TV.

Marcel Ciolacu vrea alegeri anticipate

Liderul PSD a reafirmat că social-democraţii susţin organizarea unor alegeri anticipate parlamentare şi a menţionat că în cazul în care acestea s-ar desfăşura, listele de candidaţi ai partidului ar rămâne nemodificate.

„Noi avem o decizie clară. În acest moment am mers pe această variantă (alegeri anticipate – n.r) pentru că nu vedem cum s-ar putea recreiona. Listele rămân nemodificate. Am schimbat 75% din listele parlamentare, cred că e suficient”, a precizat Marcel Ciolacu.

Alina Gorghiu, atac la Marcel Ciolacu

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, susține că liderul PSD, Marcel Ciolacu, este unul dintre politicienii care ar putea câștiga titlul de ”profitor politic” pentru că a propus alegeri anticipate și suspendarea președintelui, în plină criză.

„Dacă s-ar acorda un premiu pentru categoria mari profitori politici, Marcel Ciolacu ar fi de departe marele câștigător. Să vorbești despre alegeri și despre suspendarea Președintelui, în plină criză sanitară, în timp ce sute de oameni mor zilnic în spitale, nu este altceva decât o acțiune electorală. Să nu uităm că marii populiști au devenit lideri ai națiunilor în vremuri de criză. Bine că domnul Ciolacu nu are stofă de salvator al națiunii, iar PSD știe că, în orice context s-ar afla, nu are capacitate de a forma o coaliţie. Să revenim la rațiune!”, scrie Alina Gorghiu.

author avatar
Andreea Vlad
834 afisari

3 COMENTARII

  1. ” Eu nu sunt un om care GÂNDESC în extreme, eu de felul meu sunt un om mai liniştit… „. Tu, de felul tau, esti cam boulean, ciolacule, se stie de mult. Felul cum te exprimi o dovedeste fara echivoc.

  2. Ciolacu nu gândește. Ștabii gândesc. Ștabii iau decizii . Ștabii trag sforile. Ciolacu este marioneta perfecta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger