Cauta

Antonescu s-a trezit, Ponta a adormit!

In timp ce mai toata suflarea pesedista sustine cu tarie ca steaua lui Crin Antonescu a apus, liberalul da dovada de fler politic, calculandu-si fiecare pas cu mare atentie.

Crin Antonescu
Victor Ponta
Traian Basescu vrea sa-I umileasca din nou pe social-democrati

Spre surprinderea partenerilor de la PSD, Crin Antonescu demonstreaza ca este mai “parsivel” decat Victor Ponta.  Fara sa tina cont de amenintarile social-democratilor sau de ingrijorarile colegilor de partid, presedintele PNL joaca pe tot terenul, atacand tot ce misca. Noul Antonescu, care si-a sters de pe chip aceea expresie de plictis si dezinteres, i-a atras atentia si lui Traian Basescu, seful statului incepand sa-l perceapa ca pe un viitor aliat. Evident, “reevaluarea” s-a facut dupa ce Crin Antonescu a aplicat mai multe lovituri la temelia PSD, partid pe care si Basescu vrea sa-l vada invins si umilit. Si ca acest lucru sa se petreaca in 2014, seful statului  recunoaste ca este dispus sa-l ajute pe Crin Antonescu. “PSD nu poate da Romaniei presedintele, mai ales cand personajul este Victor Ponta. (…) Daca USL se rupe, PNL are o sansa in plus ca sa dea presedinte, deoarece, cu Crin Antonescu in turul doi, si celelalte candidaturi de dreapta se vor strange in spatele lui. Crin Antonescu este de preferat decat un presedinte plagiator. Sunt dispus sa-l invat ce sa faca”, a afirmat seful statului. De altfel, primul pas a fost facut deja, presedintele excluzandu-l din start pe Antonescu din cercul celor care intentionau sa-l acuze de inalta tradare.

Planul pentru izolarea PSD-ului

Catalogate de unii drept mici intrigi, declaratiile lui Traian Basescu vin intr-o perioada in care unificarea dreptei  este o tema intens dezbatuta.  Mai mult, surse politice sustin ca au existat deja discutii intre liberali si seful statului in vederea realizarii unei constructii care sa anihileze PSD-ul.  Din aceasta perspectiva, instalarea lui Crin Antonescu la Cotroceni i-ar veni manusa actualului sef al statului. Cum liberalul nu si-a pregatit un inlocuitor si nici celelalte formatiuni nu gem de lideri, Basescu ar deveni automat conducatorul miscarii de dreapta. “Scenariul invocat in urma cu ceva timp de Crin Antonescu ar putea deveni realitate. Ca lider al unei aliante atat de puternice, Traian Basescu ar putea ajunge premierul tarii. Ar fi razbunarea perfecta asupra PSD-ului”, au declarat surse liberale. Indicii ca lucrurile vor sta asa a oferit chiar seful statului, care i-a avertizat pe social-democrati ca le va fi mai rau cu Antonescu presedinte, decat le-a fost cu el.

Ponta, marele perdant

Increzator in fortele sale atunci cand s-a instalat la Palatul Victoria, premierul Ponta da rateuri atat la nivel politic cat si guvernamental. Atacat din toate partile, Ponta pare ca si-a pierdut busola si nu stie incotro sa o apuce. Constient ca are mult mai mult de pierdut decat Antonescu sau Basescu, liderul PSD se teme sa nu faca vreo miscare gresita, dar tocmai aceasta prudenta il determina sa o dea din ce in ce mai des in bara. In timp ce Ponta bajbaie pe scena politica, pe zona de dreapta s-a schitat deja viitorul cabinet alcatuit de partidele de dreapta. Componenta acestuia va fi prezentata, maine, in premiera, de ziarul “National”.

[poll id=”638″]

Ultimele stiri

  • Scene înspăimântătoare în SUA. Patru poliţişti ucişi şi alţi patru răniţi, într-un schimb de focuri – VIDEO
  • VIDEO cu momentul arestării. Cum a reacționat Prințul Paul de România când l-au săltat polițiștii
  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • Exit mobile version