Cauta

A spus-o clar! Iohannis: Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului – VIDEO

Aflat la Bruxelles, unde va participa, miercuri, la Summitul Uniunea Europeană – Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), iar joi la reuniunea Consiliului European, șeful statului a făcut declarații de ultim moment pe tema Schengen, după eșecul de la Consiliul JAI de zilele trecute și opoziția Austriei.

„Voi ridica tema Schengen şi cred că asta e tema care pe noi ne interesează cel mai mult”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri, 14 decembrie.

Ce piedici trebuie înlăturate

Iohannis a ales să facă o recapitulare a situației. „Săptămâna trecută miniştrii de Interne (…) nu au reuşit să aprobe intrarea României şi Bulgariei în spațiul Schengen. Acum se pune problema cum continuăm. Noi românii dorim să fim în spaţiul Schengen. Rămâne un obiectiv strategic naţional şi rămâne un obiectiv pentru mine pentru perioada următoare.

Să vedem care sunt problemele şi piedicile care trebuie înlăturate. (…) În realitate avem două probleme – atitudinea Austriei, care e rezervată, acum a votat nu, dar recent cancelarul austriac a spus că acest vot înseamnă de fapt o amânare, nu un nu definitiv. Este o nuanţare a poziţiei. Acest vot a fost valabil şi pentru România şi pentru Bulgaria. Avem și a doua problemă (…): votul Olandei a fost mixt: pentru România a fost un da, pentru Bulgaria a fost un jumătate nu”, a afirmat președintele.

Iohannis: Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau autorităţilor

Iohannis a susținut că e nevoie de diplomație și că nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului român.

„Acest moment, după părerea mea, poate fi tratat într-o singură cheie – cu diplomaţie. Orice altceva, după părerea mea, este exclus. Am auzit nenumărate opinii, sfaturi. (…) Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau autorităţilor publice. Nu aşa se tratează astfel de probleme. E evident că până aici s-au făcut deja paşi importanţi. (…) De când avem un Guvern stabil am reuşit să convingem Olanda că România merită să intre în Schengen, am convins Suedia, care după schimbarea de Guvern a fost foarte reticentă, (…) că putem să intrăm, repet, pe merit, nu pe milă. (…) A fost ridicat MCV, după 15 ani, şi astfel a fost eliminată probabil cea mai importantă piedică politică în calea integrării în Schengen”, a mai declarat Iohannis,

YouTube video player

Ultimele stiri

  • Nu s-au cuminţit nici în puşcărie! Cum au înşelat trei deținuți din Alba mai mulți bătrâni
  • Ai maşina înmatriculată în Bucureşti? Ghinion! Vei plăti mai mult pentru poliţa de asigurare RCA
  • Salariul uriaş de care ai nevoie ca să-ţi mai cumperi un apartament în Bucureşti. Băncile nici nu te bagă în seama fără leafa asta!
  • Intermediarii au „aruncat în aer” preţurile! Leguma care pleacă de la 1 leu/kg şi ajunge la 7 lei/kg, la tarabă
  • Denunţătorul misterios din dosarul lui Florian Coldea rupe tăcerea: „Mi s-a spus – ciocul mic! În spate sunt trei generali SRI”
  • Poza Zilei
  • Horoscop 30 mai 2024 – Pe plan profesional sunt sanse să aveți realizări frumoase
  • Israelul explică masacrul din Rafah
  • Ciolacu va avea o ședință cu miniștrii privind PNRR
  • Ciolacu: „Vom avea ședință de guvern comună cu Ucraina”
  • Exit mobile version