Cauta

Proprietarul unei masini Tesla, amendat cu 10.000 de dolari pentru emisii poluante!

John Nguyen a fost condamnat sa plateasca aceasta amenda pentru ca automobilul sau electric, Tesla Model S a depasit normele de emisii poluante, chiar daca modelele Tesla nu emit niciun gaz nociv pentru atmosfera.

Uneori, poluarea de acasa nu se potriveste cu cea din targ

Ministerul Transportului din Singapore a impus aceasta amenda urmare a primelor teste ale masinilor Tesla din aceasta tara, clasificand Modelul S in categoria vehiculelor novice pentru mediu. De fapt, autoritatile nu au luat in calcul numai cantitatea de emisii poluante de la gura tevii de esapament, pe care Tesla nu le are, fiind o masina electrica, informeaza Sputnik. Insa, la rezultatul final al testelor s-a adaugat un indicator care determina volumul emisiilor de dioxid de carbon provocate in timpul producerii de electricitate, ”carburantul” masinilor Tesla: adica 0,5 grame pe kilometru pentru fiecare watt/ora consumat de o masina. Surprinzator de notat este ca indicatorul consumului de energie contrasteaza puternic cu datele furnizate de producator: 444wati/ora pe kilometru, contra 210 wati oficiali. John Nguyen a fost condamnat sa plateasca aceasta amenda ca urmare a unui demers de a obtine un avantaj fiscal prevazut pentru proprietarii masinilor prietenoase cu mediul in Singapore.

Marea Britanie va admite masini fara sofer in 2020

Automobilele autonome vor circula pe drumurile britanice incepand cu 2020, anunta The Independent. Circulatia acestor masini, considerate ca viitorul traficului rutier, va fi realizata insa in mai multe etape, incepand cu teste pe rute rurale in timpul acestui an. Anul viitor, testele vor fi facute pe autostrazi pentru a se verifica daca aceste masini sunt conforme tuturor regulilor de securitate inaintea comercializarii. Marea Britanie, care are ambitia sa fie lider mondial de piata in acest domeniu, a estimat piata masinilor autonome la 900 miliarde de lire sterline in 2025.

Ultimele stiri

  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Exit mobile version