Cauta

Pierre de Fermat, Google si teorema numerelor

Pierre de Fermat, Google si teorema numerelor este o asociere ce rezulta din logoul cunoscutului motor de cautare. Google celebreaza astazi 410 ani de la nasterea lui Pierre de Fermat.

Scurta biografie a lui Pierre de Fermat:

Pierre de Fermat (n. 17 august 1601, Montauban, Franta  – d. 12 ianuarie 1665, Castres, Franta) a fost un avocat, functionar public simatematician francez, cunoscut pentru contributiile sale vaste la diferite domenii matematice, precursor al calculului diferential, geometriei analitice si calculului probabilitatilor. Pierre de Fermat s-a indreptat spre o cariera in administratia civila. In 1631, a fost numit consilier la Departamentul de Solicitari din Toulouse. In 1652, s-a imbolnavit de ciuma. A intretinut o vasta corespondenta cu Digby,Wallis si Marin Mersenne.

Google despre Pierre de Fermat:

Pierre de Fermat

Cunoscutul motor de cautare Google si-a schimbat astazi logo-ul, asa cum ne-a obisnuit, pentru a marca 410 de ani de la nasterea cunoscutului matematician Pierre de Fermat. “Am descoperit o demonstratie cu adevarat minunata pentru aceasta teorema, insa acest doodle este prea mic sa o cuprinda”. Acest mesaj apare pe logo-ul pe care Google l-a creat pentru Pierre de Fermat.

Sute de site-uri au scris cel putin un articol despre modul in care Google il aniverseaza pe Pierre de Fermat. Majoritatea punand accentul pe faptul ca “Lui Fermat ii este atribuit intr-o masura mai mica calculul modern, in special, pentru munca sa referitoare la tangente si punctele stationare. Fermat este considerat cateodată “parinte” al calculului diferential si al teoriei numerelor. A avut contributii si in geometria analitica si probabilitate.”

Agentia.org: În urmă cu 410 ani se năştea matematicianul Pierre de Fermat, precursor al calculului diferenţialgeometriei analitice şi calculului probabilităţilor. Pierre de Fermat este recunoscut pentru descoperirea unei metode originale pentru găsirea celei mai mari şi celei mai mici ordonate pentru linii curbe, care este analog cu calculul diferenţial, precum şi pentru cercetările sale în teoria numerelor. El a adus contribuţii notabile la geometria analitică, probabilităţi şi optică .

Gandul.info: Google şi-a modificat, miercuri, logoul pentru a-l omagia pe Pierre de Fermat, considerat „părinte” al calculului diferenţial şi al teoriei numerelor, de la a cărui naştere se împlinesc 410 ani. Noul logo al Google reprezintă o tablă pe care este scrisă cu cretă teorema enunţată de Fermat. „Am descoperit o demonstraţie cu adevărat minunată, pentru această teoremă, însă acest doodle (desen n.r.) este prea mic să o cuprindă”, se arată în descrierea noului logo.

Pierre de Fermat - ziuaveche.ro

Ziuaveche.ro: Pierre de Fermat este recunoscut pentru descoperirea unei metode originale pentru găsirea celei mai mari şi celei mai mici ordonate pentru linii curbe, care este analog cu calculul diferenţial, precum şi pentru cercetările sale în teoria numerelor.

Connect.ro: Cercetările lui au stat la baza descorpeirilor lui Isaac Newton şi Gottfried Leibniz, care au formulat mai apoi teorema fundamentală a calculului integral.

Ziare.com: Ironizata de Voltaire, maxima memorabila a lui Leibniz ramane ca si un mesaj optimist „Tout est pour le mieux dans le meilleur des mondes possibles”(totul este pentru mai bine in cea mai buna dintre lumile posibile).

Dailybusiness.ro: Pictograma are forma unei table, pe care scrie  „Am descoperit o demonstratie cu adevarat minunata pentru aceasta teorema, insa acest doodle este prea mic sa o cuprinda”.

Ultimele stiri

  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Exit mobile version