Cauta

Pericol! Tabletele si smartphone-urile creaza dependenta!

Tabletele si telefoanele inteligente, precum si numeroasele gadgeturi digitale, printre care smartwatch-urile sau bratarile electronice, ne acapareaza tot mai mult, iar studii recente atentioneaza asupra dependenedentei pe care o putem dezvolta prin folosirea acestor „jucarii”.

Unii utilizatori acceseaza simultan tableta si smartphon-ul, de zeci de ori pe zi

Principalele concluzii ale unui studiu efectuat recent de EY Romania atrag atentia asupra urmatoarelor aspecte:

–         66% dintre respondenti spun ca din momentul trezirii si pana se uita la dispozitivul mobil trec mai putin de 30 minute. Pentru 29% dintre acestia rutina diminetii incepe cu verificarea dispozitivului mobil.

–         52% dintre rutilizatori spun ca se uita intre 11 si 50 de ori in fiecare zi la dispozitivele lor mobile, iar 22% se uita intre 51 si peste 200 de ori/zi. Cea mai mare frecventa de utilizare– de peste 200 de ori in 24 de ore – se constata la segmentul de varsta de 25-35 de ani (41%).

–         98% dintre respondenti folosesc dispozitivele mobile pentru apelare, 91% pentru acces la email, cate 89% pentru expediere de mesaje si pentru cautare pe internet, iar 86%, pentru camera foto. De remarcat faptul ca doar 34% le folosesc pentru shopping.

–         45% dintre utilizatorii dispozitivelor mobile folosesc intre opt si peste zece aplicatii, 21% folosesc intre cinci si opt aplicatii, iar 33% folosesc pana la cinci aplicatii. In functie de varsta respondentilor, cei care folosesc cele mai multe aplicatii au 35-45 ani, urmati de cei de 25-35 ani.

Toate acestea arata clar dependenta tot mai mare fata de aceste „jucarii”, in dauna timpului liber petrecut cu alte activitati, cu prietenii, familia etc.

Ultimele stiri

  • Veste bună pentru această categorie de pensionari. Vor putea ieşi la pensie mai repede, dar cu o condiţie. Proiect în Parlament
  • Cea mai mare păcăleală a lui Nicușor Dan: în 2024, bucureștenii se spală cu apă încălzită la ibric
  • Cristian Popescu Piedone i-a retezat orice speranţă lui Ciolacu privind retragerea din cursa pentru Primăria Generală: „Se bat cap în cap”
  • Mega 2024, în România. Von der Leyen, contestată la Bucureşti!
  • Tragedie în ziua de Florii 2024, la Mamaia: un bărbat de 50 de ani s-a înecat în mare!
  • Scriitorul Nicolae Iliescu va fi înmormântat marți, la Cimitirul Străulești 2
  • Telefonul tău te ascultă în timp ce vorbeşti cu apropiaţii, iar informaţiile ajung în online. Iată cum dezactivezi „funcţia-spion”!
  • Afacerile care pun, de azi, lacătul pe uşă. Legea intră în vigoare!
  • FCSB este noua campioană a României
  • Horoscop de Florii – duminică, 28 aprilie 2024. Nativii caută să se liniştească, dar vor întâmpina probleme
  • Exit mobile version