Cauta

Ministrul Justitiei propune abrogarea dispozitiei legale ce permite reducerea pedepsei in baza scrierii unor lucrari stiintifice

Actualul ministru al Justitiei, Raluca Pruna, nu pare animata de ideea reinnoirii mandatului Laureu Codrusa Kovesi in fruntea DNA

In conditiile in care DNA a anuntat, in cursul zilei, ca s-a sesizat din oficiu in privinta lucrarilor stiintifice scrise, din spatele gratiilor, de persoane condamnate pentru acuzatii de coruptie, mentionand existenta unui adevarat „fenomen”, sefa de la Ministerul Justitiei a facut, la randul sau, un anunt important in privinta „scriitorilor din puscarii”, cum au ajuns sa fie cunoscuti in spatiul public.

Vorbind, la randul sau, despre un „fenomen” in aceasta privinta, dar si despre o analiza facuta pe aceasta tema, ca urmare a relatarilor de presa, inclusiv de anul trecut, Raluca Pruna a anuntat, in urma cu scurt timp, intr-o conferinta de presa, faptul ca va propune Executivului ca, in prima sedinta din februarie, sa fie promovata, prin intermediul unei Ordonante de Urgenta, abrogarea dispozitiei in cauza, prevazute de art. 96 alin. 1 lit. f din Legea nr. 254/2013 din legea privind executarea pedepselor, articol ce contine prevederea conform careia un autor beneficiaza, pentru fiecare lucrare stiintifica elaborata, de o deducere a pedepsei, mai exact de 30 de zile executate din sentinta dispusa de inatanta. „E un fenomen scapat de sub control”, a conchis Pruna.

Cat priveste o posibila schimbare a sefului Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Pruna a ales sa nu faca vreo precizare, rezumandu-se sa spuna ca e „prematur sa se pronunte” in privinta acestui lucru si amintind ca an de an, in ianaurie, activitatea sefuluI ANP este supusa unei evaluari, drept urmare se va lua o decizie odata ce vor fi aflate rezultatele acestui bilant de activitate.

Anterior, DNA anuntase ca va face o ancheta, urmna sa verifice atat cadrele universitare care au coordonat astfel de volume, cat si membri ai comisiilor din penitenciare, avand suspiciuni ca  „s-ar fi creat un mecanism in care ar fi implicate cadre universitare, reprezentanti ai unor edituri si membri ai comisiilor din penitenciare, care au actionat coroborat, astfel incat persoanele condamnate sa apara ca autori de lucrari stiintifice, iar pedepsele aplicate de instante sa se considere ca executate”.

foto: gov.ro

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Exit mobile version