Cauta

Gabriel Oprea, din nou in fata procurorilor anticoruptie

Fostul vicepremier pentru securitate nationala in Guvenrul Ponta a dat din nou ochii cu anchetatorii anticoruptie, de aceasta data la primele ore ale zilei de miercuri.

Gabriel Oprea

UPDATE 2- DNA a anuntat, in urma cu putine momente, faptul ca Oprea este urmarit penal si in cea de-a doua cauza in care a ajuns in atentia procurorilor anticoruptie. De altfel, acesta este si motivul pentru care fostul ministru a fost chemat in aceasta a doua zi a lunii martie la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie, mai exact pentru a-i fi adus la cunostinta acest aspect. „Luand cunostinta de rezultatele supunerii la vot, de catre plenul Senatului, la data de 24 februarie 2016, a cererii transmise de D.N.A (cerere de incuviintare a urmarii penale), procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de OPREA GABRIEL, in prezent senator in Parlamentul Romaniei, care a indeplinit functiile de viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, pentru infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, mentioneaza DNA intr-un comunicat.

UPDATE 10.10: S-a aflat ca prezenta fostului ministru de Interne la Directia Antionala Anticoruptie a avut legatura cu cel de-al doilea dosar in care a intrat in atentia procurorilor.

Gabriel Oprea nu a zabovit prea mult in incinta, ci a iesit de la audieri dupa aproape o jumatate de ora de cand intrase in sediul DNA. „Sunt nevinovat si o sa-mi demonstrez nevinovatia. Totodeauna mi-am facut datoria”, a insistat fostul sef al MAI, care a reamintit despre infiintarea „Acvila”, o celula de paza din cadrul DIPI, ca urmare a ceea ce liderul UNPR a sustinut ca ar fi fost amenintari. Totodata, Oprea a sustinut o data in plus ca nu el a cerut cumpararea masinii respective, respectiv a unui autoturism de lux estimat la cateva zeci de mii de euro.

Gabriel Oprea a venit la DNA cu aproximativ 20 de minute inainte de ora 10 si la doar cateva zile de cand colegii sai senatori au dat unda verde unei noi cereri a procurorilor anticoruptie, prin care cereau incuviintarea urmaririi penale a fostului ministru de Interne, actualmente doar parlamentar.

Oprea nu a ajuns singur la DNA, ci insotit de un aparator legal, precizand ca va face declaratii la iesirea de la discutiile cu procurorii.

Ultimele stiri

  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Curtea de Conturi Europeană spulberă fantezia zero emisii. Bateria costă cât o mașină normală
  • Accidentarea lui Mykolenko, avantaj pentru România
  • Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari, înainte de Paște. „Suntem în grafic”
  • Plângere penală la DNA, împotriva lui Nicușor Dan. Cine a depus sesizarea
  • Exit mobile version