Cauta

Fost sef adjunct al IPJ Satu Mare, trimis in judecata. DNA il acuza de luare de mita in forma continuata

Chestorul Liviu Taut a mai primit o veste proasta din partea procurorilor anticoruptie, cei care il acuza de luare de mita in forma continuata. Miercuri, reprezentantii DNA Oradea au anuntat ca fostul inspector sef adjunct al Inspectoratului de Politie Judeteana (IPJ) Satu Mare a fost trimis in judecata, intr-un dosar in care mai unt cercetate alte doua persoane – un fost subaltern al chestorului, dar si un administrator de firma.

Toti cei trei au fost actionati in judecata de catre procurori sub control judiciar. Subalternul lui Taut, Ioan Saitos, care, la momentul faptelor consemnate in cauza lucra ca ofiter de politie in cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice de la IPJ Satu Mare, este acuzat de luare de mita, dar si de favorizarea infractorului, se mentioneaza in comunicatul DNA. Administratorul firmei intrat in vizorul procurorilor anticoruptie in acest dosar este cercetat pentru dare de mita si spalare de bani.

„In perioada 2013 – 2014, inculpatul Taut Ioan Liviu, in calitate de inspector sef adjunct al I.P.J. Satu Mare, a pretins si primit mai multe bunuri si beneficii materiale de la inculpatul Tarr Atila Csongor, administrator al unei societati comerciale, pentru a-l ajuta pe acesta din urma sa obtina o solutie favorabila intr-un dosar penal de evaziune fiscala (privind doua societati administrate de acesta si de sotia lui), ce era instrumentat de inculpatul Saitos Ioan”, arata procurorii in rechizitoriu, cu precizarea ca ajutorul consta in furnizarea unor date relevante din dosar, precum si garantia ca ofiterul de politie cercetat in prezent in aceasta cauza va finaliza dosarul respectiv cu o solutie favorabila administratorului firmei.

Procurorii sustin ca fostul sef adjunct al IPJ Satu Mare ar fi primit mai multe foloase necuvenite de la administratorul de firma, printre ele lucrari de reparatii la un imobil apartinand socrului celui dintai, dar si bani pentru o masina second hand, precum si cheltuielile pe care le implicau aducerea in tara si inmatricularea autoturismului in cauza, respectiv circa 1000 de euro.

Acest dosar a fost trimis la Curtea de Apel Oradea, magistratii acestei instante urmand sa judece cauza.

sursa foto: informatia-zilei.ro

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Exit mobile version