Cauta

Bulgarii au dus la Bruxelles comorile regilor geti. Noi ne ducem cu carnatii

Opt comori ale getilor odrisi au fost expuse de catre Bulgaria la Bruxelles, pentru a arata Europei crampeie din „istoria si cultura poporului bulgar”!

Piese din Tezaurul regelui get Cotis, de la Rogozen

Expozitia se incadreaza in evenimentele sustinute de Ministerul Culturii si Muzeul National din Bulgaria si a fost inaugurata de catre premierul Boiko Borisov si de presedintele Parlamentului European, Jerzi Buzek. „Comorile tracilor” prezentate sunt in majoritate comori din mormintele regilor geti Cotis si Dromihete, aflate pe teritoriul Bulgariei de astazi si tezaure descoperite la Rogozen, Borovo, Malomirovo etc. Si la ei, ca si la noi, istoria descoperii acestor comori este legata de „arheologia infractionala”.

„Craniul”, marele „colectionar” bulgar

Daca-i de aur, masca face parte dintr-o colectie privata, nu se stie prin ce „traseu”

Un raport al Centrului pentru Studiul Democratiei din Bulgaria arata ca in jur de 250.000 de persoane sunt implicate in sapaturile ilegale si traficul de comori. Unul dintre cele mai controversate personaje este „regele cazinourilor” Vassil Bozkov, supranumit „Craniul”, un „colectionar” de comori ale getilor, fiind posesorul a sute de artefacte din perioada getilor, a cuceririi romane si mai recente. El are cea mai vasta colectie de monede antice din tara. Bozkov chiar a fost invitat sa-si expuna colectia in Parlamentul European de la Bruxelles, pe cheltuiala Ministerului Culturii din Bulgaria. Vassil Nikolov, directorul Institutului de Arheologie, colectia lui Bozkov nu este altceva decat rezultatul jefuirii siturilor arheologice.

Cultura lor, nu a noastra

Harta comorilor din Romania, socotite de „istorici” ale tuturor, numai ale geto-dacilor nu

Numai Tezaurul de la Rogozen contine 165 de obiecte de argint si aur cu scene din mitologia traco-geta, ingropat, conform parerii arheologilor, in circumstante critice. Tezaurul contine piese fabricate intr-o lunga perioada de timp, de la sfarsitul secolului VI i.C., pana la mijlocul secolului IV i.C., in timpul domniei regilor geti odrisi. Unele contin dedicatii, cum este cea a regelui get Cotis (383 – 359 i. C.). Pareau a fi daruri din cetatile aflate sub suveranitatea sa, ca Apros, Erkistes, Beos, Geiston, Saitabas.

Putin a pus ochii si pe aceasta comoara a regilor geti „stramosii” bulgarilor

Noroc cu aceste expozitii, ca mai aflam si noi bogatiile culturale ale stramosilor nostri, care acum sunt ai lor! Bogatiile noastre stau pitite prin subsoluri sub etichete „cultura de import”. Iar unele nu s-au mai intors de pe unde au fost puse la „adapost”! Noi ne ducem la Bruxelles cu carnati, branzica si alte produse de umplut matul.

Ultimele stiri

  • Aveți grijă pe cine primiți în casă de Paște!
  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”
  • Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?
  • Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când cumpărați vopsea din magazine
  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO
  • Telefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De ce e bine să te bazezi numai pe telefonul mobil, pe străzile din România
  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Exit mobile version