Cauta

Plajele, curatate de „maghernite” doar pe hârtie!

Nici macar bunele intentii nu mai sunt in stare sa redea Litoralului românesc daca nu stralucirea de altadata, cel putin un aspect civilizat. Astfel, doar in ultima vreme a curs cu ordonante de urgenta, care completeaza alte ordonante de anul trecut, date cu toate pentru a stopa constructiile ilegale care sufoca de ani buni plajele noastre. Numerele de ordine ale acestora aproape ca nici nu mai are rost sa le amintim.

Pentru ca, desi oficial, sezonul estival a fost deschis, primii turisti care au ajuns aici s-au putut convinge, o data in plus daca mai era nevoie, ca pâna si atunci când stam bine cu teoria, tot practica ne omoara. Iar daca exista deja nu mai stiu câte acte normative care nu permit constructiile in zona limitrofa Marii Negre pe câteva sute de metri, pe plaja Olimp se lucreaza din greu la un bufet, la nici 20 de metri de la nivelul apei.

*48 de ore. Când?*

Din punct de vedere al legislatiei, lucrurile sunt cât se poate de clare. Constructiile care nu detin toate avizele necesare sau se afla in „zona interzisa” aflata de-a lungul apei marii vor fi demolate in cel mult 48 de ore. Toate bune si frumoase, insa numai pe hârtie. Pentru ca, din pacate, realitatea de pe plajele noastre ne arata cu totul altceva. Si anume constructii ilegale care, desi au fost depistate in urma controalelor a puzderie de institutii ale statului ca incalca grosolan prevederile normative, nu numai ca nu au fost darâmate, dar chiar se extind pe zi ce trece. Betoanele si fiarele iau locul nisipului chiar pe plaja, in buza marii, in timp ce „demolarea” este pasata, pentru ani buni de acum inainte, instantelor de judecata. Iar unii consilieri locali nu se sfiesc sa faca presiuni pe fata pentru acoperirea acestor maghernite vadit ilegale.

*Bufetul „DELFINUL”*

Este cazul concret al Bufetului „DELFINUL” de pe plaja Olimp, o constructie de prost gust care nu are avizele necesare si, mai mult, prin inaltarea sa excesiva nu permite turistilor care se plimba pe traditionala faleza nici macar sa vada marea! „Obiectivul” turistic beneficiaza mai nou si de „lobby”-ul intrat in sfera penalului a unor consilieri locali din Mangalia, care incearca trecerea sa cu japca in „legalitate”. Asta in timp ce autoritatile se multumesc sa ia masuri doar pe hârtie.

Toni Matei

Ultimele stiri

  • Scene înspăimântătoare în SUA. Patru poliţişti ucişi şi alţi patru răniţi, într-un schimb de focuri – VIDEO
  • VIDEO cu momentul arestării. Cum a reacționat Prințul Paul de România când l-au săltat polițiștii
  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • Exit mobile version