Cauta

„Filierele” din Garda Financiara, anchetate de DNA

In plina isterie a descinderilor la vami si arestarea a sute de politisti de frontiera, „National” anunta in premiera ca deja centrul de greutate al cruciadei anticoruptie se va muta pe alt front : „Se taie factura la Garda Financiara”.

Si iata ca reprezentantul DNA a sustinut in fata instantei de judecata ca are dovezi despre „filierele” de comisari care ofera protectie marilor contrabandisti.

*„Impiedica controalele”*

Acuzele extrem de grave aduse de catre procurorul DNA nu au fost facute deloc intâmplator tocmai in fata magistratilor. Semnalul dat este cât se poate de clar: actiunile hei-rupiste ale Garzii Financiare din ultimele zile nu mai pot drege busuiocul. De altfel, rechizitoriul s-a incheiat cu afirmatia ca „Exista mai multe filiere in Garda Financiara prin care se stopeaza controalele si se ofera protectie”.

*Evazionisti santajati*

Dezvaluirile procurorilor DNA nu fac decât sa intareasca informatiile prezentate in exclusivitate de „National”, prin care anuntam ca ofiterii anticoruptie au strâns deja dovezi zdrobitoare asupra spagii generalizate practicate la toate nivelurile Garzii Financiare. Mai mult, pe lânga deja banalele taxe lunare de protectie pe care trebuiau sa le plateasca, pentru a fi ocoliti sau barem anuntati de controalele financiare, multi dintre comerciantii „cotizanti” erau pur si simplu santajati de catre comisari. Astfel, sursele noastre sustin ca unii evazionisti au acceptat sa colaboreze cu ofiterii sub acoperire dupa ce si-au dat seama ca au fost trasi pe sfoara. Comisarii ii amenintau ca ar fi primit plângeri facute impotriva lor si atunci cereau o spaga suplimentara, chipurile ca sa nu le dea curs.

*„Parintele sahului”*

Procurorii au perchezitionat domiciliul lui Vasile Lincu (foto), liderul Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor Pro Lex, care a prezentat sistemul spagii sub forma unei table de sah. El este acuzat ca a delapidat nu mai putin de 12 miliarde lei vechi din fondurile strânse din cotizatii. Pentru o „remiza” echitabila, urmeaza descinderea de la rivalul Vasile Marica…

Ultimele stiri

  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Ce nu face politicianul ca să rămână în funcție: doamna Ursula bate palma cu dreapta dură
  • Bătăliile electorale, între ciomege și drone
  • Mizantropii n-au ce căuta la primărie
  • Curtea de Conturi Europeană spulberă fantezia zero emisii. Bateria costă cât o mașină normală
  • Accidentarea lui Mykolenko, avantaj pentru România
  • Exit mobile version