Cauta

Tamâia, un remediu natural pentru diverse afectiuni

Tamâia, remediu natural folosit de circa 5.000 de ani in medicina traditionala orientala, se pare ca poate ajuta si la reducerea tumorilor intracraniene, daca dam crezare rezultatelor unor studii realizate de cercetatorii din mai multe tari ale lumii.

In ultimele doua decenii tamâia a fost readusa in atentia specialistilor si a publicului larg, prin evantaiul extrem de larg al afectiunilor pe care le poate ameliora sau chiar vindeca.
Tamâia este o rasina pe care arborele Boswellia o secreta pentru a-si vindeca ranile din scoarta. Recoltarea tamâiei utilizata in tratamentul medical se face doar de la patru varietati de Boswellia. Seva secretata de arborii tineri este cea mai buna. Un asemenea arbust poate produce aproximativ 2-3 kg de tamâie pe an.

*Valoare egala cu aurul*

Pentru a forta secretarea acestei rasini, cei care o recolteaza fac incizii longitudinale si indeparteaza portiuni mici din scoarta subtire. Boswellia dirijeaza o cantitate de seva spre aceste locuri, pentru a-si astupa ranile.
In contact cu aerul, lichidul albicios ia o forma solida, cu un colorit galben-brun, translucid. Tamâia este apoi strânsa si vânduta la preturi foarte mari, pe vremea romanilor ea având chiar o valoare egala cu a aurului.
Buna impotriva inflamatiilor
Rasina are un miros caracteristic ce devine foarte pronuntat prin incalzire la flacara sau prin fierbere. Din acest motiv, tamâia este utilizata in prezent si in industria parfumurilor, ca baza, deoarece mirosul sau se evapora lent. Asiaticii considera ca tamâia are o energie uscata, fiind eficienta in cazul inflamatiilor si al infectiilor, precum si in buna functionare a sistemului endocrin. Fumigatiile cu tamâie au fost utilizate din cele mai vechi timpuri pentru purificarea locurilor de rugaciune, deoarece induc linistea sufleteasca, o stare de smerenie, canalizeaza gândurile spre lumea spirituala.

*Alte utilizari*

In religia ortodoxa, se considera ca fumigatiile cu tamâie inlesnesc contactul cu sfintii si ingerii. In scop terapeutic, tamâia se utilizeaza mai ales extern, sub forma de fumigatii sau ulei esential (aromoterapie), in laringite, faringo-amigdalite, bronsite, astm bronsic, infectii urinare, chisturi, stari depresive, stres, insomnii. Intern, tamâia trebuie folosita cu extrem de multa precautie, doar sub supraveghere medicala, deoarece pot aparea la unii bolnavi o serie de efecte adverse grave, inclusiv cresterea toxicitatii unor medicamente alopate.
Oamenii de stiinta incearca in prezent sa realizeze medicamente bazate pe extracte din aceasta rasina, in lupta pe care acestia o duc impotriva bolilor grave, inclusiv a tumorilor localizate la nivelul creierului.

Ultimele stiri

  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Lupta din MotoGP, mutată în ring?!
  • Povestea cuprului la 10.000 de dolari. “Ultimul risc de aprovizionare rămas pentru industria vehiculelor electrice”
  • Haos în sistemul energetic. Hidroelectrica a fost deconectată
  • Veste mare de la Klaus Iohannis pentru şoferii cu permis de conducere categoria B. Vor putea conduce şi alte vehicule
  • De ce datoriile Europei cresc din nou. “O bombă politică și economică”
  • Capcanele unui dolar puternic
  • Prinţul Paul de România, arestat preventiv! Judecătorii din Malta nu au avut milă de el (VIDEO)
  • Şoferii, uluiţi când au mers, luni, la pompă, ca să alimenteze. Ce preţuri au văzut la benzină şi la motorină
  • Ne facem de râs! Nu avem bani ca să ne trimite sportivii la Jocurile Olimpice 2024. Mişcarea de ultimă oră a Guvernului
  • Exit mobile version