Cauta

S-a stins simbolul Pietei Universitatii

Autorul celebrelor “cântece ale golanilor” – marca fenomenului „Piata Universitatii”, Cristian Paturca a incetat, ieri, din viata.

In vârsta de doar 46 de ani, “golanul” de odinioara a fost gasit mort de proprietarul garsonierei in care locuia cu chirie. Diagnosticat de mai multi ani cu tuberculoza, Paturca a fost , in decembrie 2007, internat in stare grava la Spitalul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucuresti. Inca de atunci, medicul Emilia Tabacaru afirma ca pacientul sufera de tuberculoza pulmonara. Desi a avut inclusiv hemoragie interna, Cristian Paturca a traversat cu bine episodul din 2007. Boala a revenit in 2010, când Cristian a fost de asemenea internat, la Spitalul “Victor Babes” de aceasta data. In timp ce era tratat aici, a fost vizitat de Traian Basescu, in luna aprilie a anului trecut presedintele decorându-l de altfel pe cântaretul “golanilor” cu Crucea Nationala “Serviciul Credincios clasa a III-a”. La nici un an, boala a câstigat definitiv meciul cu Paturca.

*Chinuit de boala si mizerie*

Intrat in atentia românilor in 1990, odata cu fenomenul “Piata Universitatii”, Paturca a fost autorul cântecelor devenite adevarate imnuri ale protestatarilor anticomunisti. Ulterior insa, el a mai aparut doar când si când in campaniile electorale ale reprezentantilor dreptei, pâna când boala l-a impiedicat sa mai cânte. Membru al Asociatiei 21 Decembrie, Cristian Paturca a traversat cu greu perioada de tranzitie, el insusi afirmând despre sine, in 2010, ca a ajuns “un boschetar”. Definitie adevarata, daca ne amintim ca a fost pus in situatia de a fi dat afara din garsoniera primita in campanie de la un candidat la alegerile locale, dar luata inapoi imediat dupa scrutin.

Adelina Ionicel

Ultimele stiri

  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Un incendiu care a izbucnit la Piaţa Rahova a blocat circulaţia în Bucureşti! A luat foc un magazin Economat (VIDEO)
  • Cutremur în România, în a doua zi de Paște. Ce magnitudine a avut seismul
  • Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în prima zi de Paşte! Au fost trimise mesaje RO-Alert (VIDEO)
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Exit mobile version