Cauta

Prioritate in trafic… cu pistolul la timpla

România pare ca s-a transformat, in ultimii ani, intr-un veritabil vest salbatic, unde fiecare inconvenient, real sau imaginar, se rezolva cu impuscaturi. Se pare ca daca detii o masina bengoasa si o arma de foc poti sa faci legea in trafic dupa cum iti tuna, iar legislatia este prea blinda, fenomenul luind o amploare fara precedent, anul acesta. Nu mai departe de ieri, in Craiova, un sofer a fost impuscat de un altul pentru ca… nu a acordat prioritate. Iar exemplele pe aceasta linie pot continua. National va face o scurta prezentare a conflictelor din trafic care s-au “rezolvat” cu impuscaturi, victimele ajungind de cele mai multe ori la spital.

Craiova: Florin Stania, de 28 de ani, a ajuns, ieri, la spital, dupa ce a fost impuscat cu un pistol cu bile de cauciuc, in timpul unei altercatii pe care a avut-o in trafic cu un alt conducator auto, Stefan Cosmulescu, de 22 ani. Se pare ca Stania n-a acordat prioritate intr-un sens giratoriu, drept pentru care s-au luat la injuraturi ajungind ulterior sa se sicaneze in trafic. Dar asta n-a fost tot. La un moment dat,
s-au dat jos din masina in ideea de a-si cara citiva pumni, insa Cosmulescu, soferul ultragiat ca nu i s-a acordat prioritate, a scos pistolul cu bile si a tras. Astfel, Florin Stania s-a ales cu o plaga impuscata si zace in spital, viata nefiindu-i in pericol totusi. “Ma asteptam sa-mi dea un pumn, doi, ca asta se intimpla in fiecare zi. Nu ma asteptam sa ma impuste”, a povestit Stania de pe targa ambulantei. Acum, cei doi sint cercetati pentru ultraj impotriva bunelor moravuri, urmind ca anchetatorii sa decida daca Stefan Cosmulescu, care avea permis de port-arma doar de patru luni, a actionat in legitima aparare.

Mai 2010
Acum doua luni si jumatate si centrul Capitalei a devenit poligon de tir, dupa ce un barbat a deschis focul asupra unui taximetrist, dintr-un motiv hilar: taximetristul a avut tupeu sa opreasca in fata lui la semafor.

Constanta – Eforie: aprilie 2010
Dupa ce s-au sicanat putin mai mult in trafic, doi soferi s-au tamponat, dupa care s-au luat la bataie. La un moment dat, unul dintre soferi a scos un pistol cu gloante de cauciuc si a tras sapte focuri, impuscindu-l pe celalalt. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu rani majore, victima suferind plagi superficiale.

Bucuresti –aprilie 2010 In ziua in care RATB-ul a facut greva, nervii multora dintre soferi au fost intinsi la maximum, drept pentru care un sofer s-a descarcat spargind un parbriz cu o caramida. Riposta a fost pe masura: soferul ultragiat a scos pistolul si a tras.

Prahova: Un tinar de 18 ani a ajuns la spital, in martie 2010, ca victima colaterala, dupa ce un sofer neatent i-a taiat calea altuia care circula regulamentar, acesta reusind sa evite coliziunea in ultimul moment, continuindu-si drumul. Dar se pare ca soferul vinovat avea chef de scandal, urmind reteta clasica: s-au sicant in trafic, s-au injurat, ca intr-un final unul dintre ei sa scoata arma si sa traga. Doar 3 focuri, dintre care unul l-a nimerit pe tinarul care statea linga sofer si care a suferit o rana superficiala la nivelul inimii.

2009 Un tinar de 27 de ani, din Calarasi, si-a facut dreptate in trafic, tragind cu un pistol cu gaze asupra unui sofer brailean, care l-a incomodat intr-o intersectie din Braila.

In luna martie, un bucurestean a ajuns la spital dupa ce a fost impuscat de un turc. Primul a fost deranjat ca strainul si-a parcat masina in fata firmei sale, drept care a scos briceagul si l-a taiat pe fata. Turcul n-a stat la discutii si a ripostat, impuscindu-l.

In luna februarie, un constantean a fost impuscat in fata, de un sofer care conducea un “Audi”, pentru ca… mergea pe mijlocul drumului.

Ultimele stiri

  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Exit mobile version