Cauta

Ponta si Antonescu se impiedica unul pe altul

Gura mare cind vine vorba de simple declaratii, Opozitia este incapabila sa puna de un demers politic comun. PNL si PSD au parte de o ecuatie complicata, in care desi numitorul este comun (Traian Basescu), solutia intirzie sa apara cita vreme Ponta si Antonescu prefera sa se bata mai degraba pe titlul de rege incoronat al Opozitiei.

*Liberalii asteapta resemnati*

Rivalitatea dintre liderii PSD si PNL nu le permite acestora sa-si puna serios problema debarcarii detestatului Cabinet Boc. Declarate tel comun, alegerile anticipate sint clamate pe doua voci distincte. Atit de distincte incit Ponta si Antonescu au ajuns in situatia absurda de a declara amindoi ca nu exclud ipoteza unei guvernari comune, dar si ca aceasta este “o discutie prematura” (Antonescu) sau “o ipoteza pe care PSD nu o ia in calcul” (Ponta). Realizind probabil ca incoerenta suna ca dracu’, liderul PNL a recunoscut resemnat: “Ar trebui ca actuala opozitie sa aiba o linie de actiune coerenta. Daca e capabila sa o aiba, daca nu, nu”. Antonescu a tinut si sa precizeze ca se indoieste profund de sansa PSD-ului de a obtine peste 50% voturi la viitoarele alegeri – deci si de posibilitatea social-democratilor de a face singuri guvernul.

*Pesedistii “refuza constant”*

La fel de dornic ca PNL sa contribuie la “disparitia unui partid impostor si nedemocratic care e PDL”, PSD refuza insa “constant” (dupa cum acuza liberalii) asumarea raspunderii in cadrul unui “guvern alternativ”. La fel de constant, Ponta pune retinerea pe seama necesitatii ca oamenii “sa aleaga intre stinga si dreapta” – in urma unui scrutin, evident. Pina atunci, liderul PSD ironizeaza avansurile PNL. Astfel s-a ajuns ca Ponta sa afirme ca PSD “lucreaza cu orice partid de opozitie, incepind cu PNL” in conditiile in care opozitia cu pricina nu are decit doua partide mari si late: PSD si PNL. De asemenea, liderul PSD nu pierde ocazia de a cataloga drept “chestiune neserioasa” orice referire a liberalilor la organizarea unor alegeri anticipate. Pozitie in care este secondat cu brio si de Ion Iliescu: “Pentru asta trebuie o majoritate parlamentara care sa se cupleze la asa ceva. Nu avem asa ceva. Cita vreme nu se va forma o astfel de majoritate parlamentara care sa ajunga la aceasta concluzie – ca este nevoie de alegeri anticipate – este numai o dorinta”. Asta in timp ce Adrian Nastase – redevenit un stilp al conducerii PSD – invita pesedistii si liberalii la gramada sa faca rost morti-copti, pina-n toamna, de cele opt voturi necesare doboririi Guvernului Boc in Parlament. Cu atitea voci contradictorii si sperante desarte, Opozitia isi poate vedea linistita de vacanta de vara, iar Emil Boc de guvernare.

Ultimele stiri

  • Mai multe cutremure de gradul 4, produse în România
  • Iohannis se întâlnește astă seară cu Joe Biden
  • Florin Piersic, transferat de la Cluj în Capitală
  • Europa, all-in pe război! România, piață de desfacere pentru vechiturile Vestului
  • Febra materiilor prime critice. UE obligă statele să răscolească pământurile
  • S-a schimbat Covidul. Autoritățile europene cer un nou vaccin
  • Cele mai recente informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic, internat la Cluj
  • Anul dezastrului în energie. Dispar și sute de MW din hidro
  • Paria sau pionier? Turcia, mișcare îndrăzneață împotriva războiului Israelului din Gaza
  • Marea revenire: creșterea comerțului mondial va fi mai mult decât dublă în acest an
  • Exit mobile version