Cauta

Basescu catre parlamentarii puterii: S-a terminat cu smecheria!

Austeritate “de sus pina jos”, solidaritate si disciplina in Parlament. Asta le-a cerut, ieri, Traian Basescu deputatilor si senatorilor puterii. Consumata fara presa, intilnirea a avut ca scop atentionarea parlamentarilor din arcul guvernamental ca asa nu se mai poate.

Constient de costurile politice implicate de reducerea veniturilor bugetarilor, Basescu s-a grabit sa-i anunte pe alesii coalitiei guvernamentale ca sint obligati sa legifereze masurile deja anuntate.
Ca atare, seful statului a cerut parlamentarilor din arcul puterii “solidaritate si disciplina de fier” in vederea adoptarii fara probleme a ordonantelor de urgenta referitoare la diminuarea pensiilor si a salariilor bugetarilor – mai ales in conditiile in care s-ar putea ca unele dintre ele sa fie promovate pe calea asumarii raspunderii ministeriale. Totodata, presedintele le-a promis ca ca va ramine alaturi de ei – “voi fi un partener al majoritatii guvernamentale”, dar si ca va sanctiona fara drept de apel “iesirile din austeritate”.
Motivul: “austeritatea trebuie sa se manifeste de sus pina jos” – aici intrind si disparitia din sistem a tuturor protejatilor incapabili, angajati doar pe pile. In ceea ce priveste zona sociala, participantii care au povestit off the record intilnirea sustin ca Basescu le-ar fi comunicat parlamentarilor si ca vehementa liderilor de sindicat a fost domolita de scoaterea lor din categoria persoanelor obligate sa-si faca publice declaratiile de avere.

*Boc, sacrificat. Liviu Negoita, scos la incalzire*

Spre deosebire de restul asistentei, pedelistii nu erau preocupati ieri doar de lectia prezidentiala, ci si de situatia din propriul partid. Concret, ultimele evolutii socio-economice i-au obligat pe democrati sa-si schimbe planurile, mai exact sa ia in calcul alegerea unui alt lider in locul lui Emil Boc.
Motivul invocat: remanierea pe care Basescu nu a vrut-o acum, dar o vede “reprogramata” undeva in toamna. Remaniere in care Boc ar urma sa joace rolul maurului care si-a facut datoria, deci poate sa moara. Vinturata deja prin mediile democrate, retragerea lui Boc este completata si cu numele posibililor inlocuitori.
Trei sint candidatii vehiculati deocamdata – Elena Udrea, Adriean Videanu si Liviu Negoita (ultimul fiind si cel mai bine cotat la bursa interna de partid).

Ultimele stiri

  • Turcia suspendă orice fel de relație economică cu Israel
  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Exit mobile version