Cauta

Pretul de pornire al Mihaelei Geoana

Nu avem cum sa stim cit de potrivit sau cit de bun ar fi fost Mircea Geoana in functia de presedinte (si, dupa toate evidentele, nici nu ne va fi dat vreodata sa aflam), insa putem afirma cu tarie si convingere ca Mihaelei Geoana i-ar fi venit manusa rolul de first lady. In mare parte gratie rafinamentului vestimentar afisat, fara nicio retinere vis-à-vis de vizibilitatea instaririi financiare astfel transmisa, de cele mai multe ori neconforma cu declaratiile – scrise si verbale – ale sfiosului sot.

*Chanel, dragostea mea!*

Fara ura si partinire, un ochi initiat in practica (sau teoria) shoppingului high quality si a produselor de lux, poate remarca victoria zdrobitoare pe care tinutele doamnei Geoana le poarta asupra celor neinspirat-ceapiste ale doamnei Maria Basescu, dar si asupra tuturor sacrosanctelor figuri feminine ale politicii românesti (da, intra si doamna Udrea la categoria invinselor).
Cu acelasi ochi liber, putem stabili un pret minim per fiecare aparitie a Mihaelei Geoana, care rareori poate aluneca sub 10.000 euro. Daca reactia care tinde sa va cuprinda este “wow?!?”, as zice sa va potoliti. Demonstratia de branduri va va arata ca va aflati numai in fata unui exercitiu de logica minima: doamna Geoana, ca orice femeie cu preocupari superioare si cu un statut pe masura, este o inflacarata purtatoare de Chanel, mai precis de celebrele costume, de care arar se dezice.
Aproape toate iesirile sale publice sint construite in jurul acestui leitmotiv, al carui pret se incapatineaza (ca si declaratiile de avere ale domnului Geoana) sa nu coboare sub 4000 euro, pentru un sacou cu linii clasice din colectia prêt-à-porter, pentru a ajunge pina la sume colosale de 30.000 euro. Conform legendarelor aparitii ale lui Jackie Kennedy (din care poate si-a creat un mode-fetis pe parcursul detasarii in emisfera americana), doamna Geoana prefera sacourile din faimosul tweed marca inregistrata Coco Chanel, in tonuri pudrate de roz (subtila – si nu zicem nu – utila propaganda a cromaticii anticancer) si bleu (aidoma sincerei priviri a sotului).

*Matematica bijuteriilor*

Insa ce-ar mai fi o fosta-posibila-viitoare-prima doamna, fara accesoriile-cheie ale unui astfel de statut?
Iata de ce in completarea pieselor centrale de mai sus vin de cele mai multe ori perlele, in acelasi spirit Chanel, insa nu va amagiti! Vorbim despre acele perle veritabile, care isi gasesc forma suprema in pretioasele coliere Mikimoto, al caror pret de pornire este de 2000-3000 euro si variaza in functie de lungimea acestora, ajungind pina la 13 000-15 000 euro. Nici nume precum Bulgari nu lipsesc din compozitiile vestimentare ale doamnei Geoana, pretul acestor coliere variind intre 4.500 si 9.800 euro. Iar pentru ca ceasul trebuie sa fie intotdeauna o alegere gindita, modelul Tank de la Cartier, din aur galben si bratara din piele, preferat de catre aceasta, nu ar avea de ce sa nu isi justifice pretul de aproape 10.000 euro. Ati zice ca la o simpla adunare acestea s-ar incadra perfect in suma de 8.500 euro, valoarea totala a bijuteriilor asumata de Mircea Geoana in epica declaratie de avere, nu-i asa? Si ca sa stim o treaba, adaugam la toate cele de mai sus colectiile de genti si pantofi, cele mai multe Chanel (surpriza!) sau Christian Dior si ajungem cu usurinta la modesta suma ce bate spre 20.000 euro. Per tinuta. Cam atit. Altfel, aplauze pentru selectia de branduri, gusturile alese, aparitiile impecabile, alaturi de cele mai profunde regrete pentru ratarea postului de prima doamna. Despre Mihaela Geoana nu se poate spune ca nu s-a pregatit asiduu pentru acest task istoric. Daca aveti inca indoieli, reluati, va rog, lectura celor de mai sus!l

Ultimele stiri

  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Exit mobile version