Cauta

Pomelo – „bomba” de vitamina C

Pomelo se cultiva in Taiwan, India, Malaesia, Indonesia, Noua Guinee, dar si in zonele mai calde din America.

Pulpa fructului este galbena cu variatii de roz si rosu, are gustul ca un grapefruit dulce. Este cel mai mare fruct dintre citrice, ajungind uneori pina la dimensiunile unui pepene urias.
Coaja galben-verzuie este moale si groasa si poate fi folosita la prepararea marmeladei. In China coaja este folosita si la prajituri. In Vietnam florile sint folosite pentru prepararea parfumurilor. In general se consuma fructul pur si simplu.

*Pomelo si beneficiile sale*

Pomelo este bogat in vitamina C. Contine luteina, betacaroten, potasiu, fier, magneziu si calciu. Sa nu uitam vitaminele B1, B2, B3, B5 si B9. Coaja poate fi folosita pentru tratarea ranilor pielii. Pomelo poate fi consumat pentru prevenirea si tratarea racelilor si gripelor. Stimuleaza sistemul imunitar. Ajuta in diverse boli printre care cancerul, bolile aparatului circulator, varicele, hemoroizii, durerile de articulatii. Pomelo are proprietati diuretice ajutind la tratarea obezitatii. Are doar 42 calorii la 100 g de pulpa. Este un stimulator digestiv ideal. Multi sustin efectele sale impotriva stresului. Se inmulteste rapid prin seminte si are nevoie de 4 ani pentru a face fructe. Planta obtinuta este deosebit de decorativa si in casa.

*Cum sa alegi fructul*

Atunci cind alegeti un fruct pomelo, incercati sa il luati in asa fel incit sa fie mai greu, cu o piele fina si stralucitoare. Veti beneficia astfel de un fruct gustos si zemos, un deliciu culinar si o „bomba” de vitamina C.

*Curatarea fructului*

Pentru a va putea bucura de savoarea fructului, va trebui sa il curatati. Iata citeva sfaturi care va vor ajuta sa curatati cum trebuie pomelo.
lAlegeti un cutit bun cu care faceti taieturi drepte in invelisul fructului, de citiva milimetri adincime.
lScoateti sectiunile de coaja, cu grija. Faceti acest lucru pina cind vedeti ca ajungeti aproape de pulpa fructului. Puteti incerca aceasta procedura cu ajutorul cutitului, cu care taiati coaja, tinind cutitul la un unghi de 45 de grade.
lScoateti o parte din pielea care acopera pulpa fructului. Puneti fructul la frigider pentru ca, datorita temperaturii scazute, se va contracta si va facilita curatarea acestuia.
lScoateti semintele fructului si restul de piele. Dupa aceasta va veti putea bucura de gustul si savoarea pulpei de fruct. Pomelo poate fi folosit nu doar pentru consumul ca atare, ci si in diverse retete de salate sau deserturi.

Ultimele stiri

  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Exit mobile version