Cauta

Fasolea alba scade glicemia

O substanta continuta de fasolea alba este in stare sa controleze indicele glicemic (IG) influentat de carbohidratii din alimentatie, din produsele de patiserie si din piinea alba, anunta un studiu condus de cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Los Angeles, UCLA. Indicele glicemic (IG) masoara si decide cantitatea de carbohidrati care este eliberata in corpul nostru, care asigura cresterea glucozei din singe.
In cadrul studiului cercetatorii au supus testului 13 voluntari sanatosi, cu virsta cuprinsa intre 24 si 44 de ani. Niciunul dintre participanti nu a avut probleme legate de alimentatie, boli gastrointestinale, diabet sau tulburari endocrinologice. Au fost impartiti in doua grupuri. Acestia au consumat piine alba cu unt si capsule care contineau praf de fasole alba. In urma unei analize s-a descoperit ca substanta continuta de fasolea alba, numita de acestia Phase 2, inhiba enzima digestiva alfa-amilaza, care este secretata de pancreas si saliva si este responsabila pentru descompunerea amidonului in zaharuri.
„Datorita acestui fapt si deoarece IG are functia de absorbtie a glucozei la nivelul intestinului, inhibarea alfa-amilazei ajuta la un indice glicemic scazut”, au sugerat cercetatorii.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Șeful anticorupție din arbitraj, arestat pentru trafic internațional de droguri
  • Doi vajnici moldoveni pur-sânge tânjesc după regionalizarea României
  • România, sub ocupație economică. Germania, Franța și SUA controlează totul
  • Sindromul Havana – paranoia Occidentului. Ipoteza „Rușii au făcut-o” nu are probe
  • Întrebarea de 9 trilioane de dolari: cine plătește tranziția ecologică?
  • Exit mobile version