Cauta

Români bucurati-va, se ieftinesc iahturile!

De la anul, o sa fie mare veselie in tara. Ce conteaza ca e criza, ca statul nu mai are bani la buget, ca numarul de someri creste, iar pensionarii asteapta pensia cu un mare semn de intrebare. Ce conteaza ca vinzarile au scazut dramatic pe toate segmentele, in special in sectorul auto si cel al constructiilor. Nu conteaza, pentru ca de la anul Uniunea Europeana ne-a obligat sa eliminam accizele la produsele de lux, iar cei mai optimisti in legatura cu aceasta masura sint comerciantii de iahturi. Si oamenii vor rasufla absolut usurati. Cind vor fi deprimati nu mai trebuie sa se ingrijoreze. Nu li se vor mai “ineca corabiile”, care sint si asa foarte scumpe, ci li se vor “ineca iahturile” mai ieftine cu 10 procente.

*Ieftinire pe metru*

Aflati ca pretul ambarcatiunilor va scadea cu 9% pina la 12%, in functie de marime, ca urmare a eliminarii accizelor la produsele de lux. Si pentru ca in luna octombrie, guvernul avea prea multi bani la buget si nu prea avea ce face in sedintele de guvern, a decis sa fie eliminate accizele pentru produsele de lux, precum ambarcatiunile, printr-o ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal. Adica, cei care isi permit sa cumpere un iaht sa plateasca mai putini bani pe motiv de eliminare a accizelor.
Avind in vedere situatia economica grava in care se afla România, credem ca mai nimerit ar fi fost ca guvernantii sa depuna un moratoriu la CE in care sa solicite devansarea eliminarii accizelor pina trece criza. Nu de alta dar este cel putin ciudat ca in asemenea vremuri sa renunti la niste bani la buget pentru ca asa vrea UE. Si oricum, acum oamenii nu mai cumpara case, nu mai cumpara masini si vor da navala la iahturi pentru ca s-au ieftinit. Putin probabil. Dar poate au domnii politicieni vreun gind de achizitie de iahturi si atunci nu ne-ar mai mira nimic. Pentru ca preturile ambarcatiunilor de pe piata româneasca sint cuprinse intre 50.000 euro si 10.000.000 euro, un mizilic pentru politicienii mioritici.

*Nici macar infrastructura nu avem*

Culmea e ca din cauza lipsei infrastructurii si legislatiei in domeniu, piata autohtona de ambarcatiuni se situeaza printre ultimele locuri in Uniunea Europeana. “România duce lipsa de infrastructura proprie yachtingului. In momentul de fata avem doar marina de la Eforie Nord, cea de la Mangalia, iar in 2010 va fi operabila cea din Portul Tomis, Constanta, dar si acestea au nevoie de imbunatatiri. In aceste conditii, clientii nostri decid sa isi pastreze ambarcatiunile in cele zece marine la standarde europene din Bulgaria, Croatia sau Slovenia”, a declarat reprezentantul unui dealer de pe piata de profil. Cu alte cuvinte, iti cumperi iaht din România si il parchezi prin alte tari.

Ultimele stiri

  • Pelerinaj de Florii 2024 la București. Care va traseul procesiunii. Trafic restricţionat în Capitală
  • O stradă din Cluj-Napoca a dispărut peste noapte! Trafic restricţionat din cauza unei alunecări de teren (FOTO)
  • Pericol cu peştele din magazine, înainte de Florii 2024! Ce au descoperit inspectorii sanitari
  • Tragedie pe şoselele din România. Doi tineri au murit la faţa locului!
  • Horoscop – sâmbătă, 27 aprilie 2024. Chiar şi în weekend, mai mulţi naitivi îşi doresc să se dezvolte pe plan profesional
  • Iliescu riscă închisoare pe viață. Cum a întâmpinat-o pe prima procuroare care se ocupă de dosarul mineriadei
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Erdogan îl amână pe Biden. Nu mai are loc întâlnirea de pe 9 mai
  • Traian Băsescu explică unde s-a produs întârzierea aderării la Schengen: „Eram intrați de 10 ani”
  • Gabriela Firea neagă acuzațiile cum că planurile urbanistice de sector din mandatul său ar fi fost ilegale: „Vorbe în vânt!”
  • Exit mobile version