Cauta

Rapidul democrat german

Omul de afaceri Lutz Stache vrea un Rapid 100 % german, condus, de la presedinte si pina la antrenor, de compatrioti de-ai sai. Apropiati ai lui Stache sustin ca acesta este decis sa transforme clubul giulestean din temelii, in acest sens urmind a primi ajutor de la foste glorii ale fotbalului… est-german. Nascut si scolit in Germania comunista (se zvoneste ca a activat ca ofiter STASI, inainte de caderea zidului Berlinului), Lutz Stache si-a construit relatiile din lumea sportului rege in RDG, imprietenindu-se, astfel, cu starurile Andreas Thom si Ulf Kirsten, jucatori emblema ai fostei republici democrate. In cercul de apropiati al lui Stache mai figureaza un ex-jucator, Ronald Kreer, iar informatiile venite dinspre miliardarul german anunta ca tridentul Thom-Kirsten-Kreer va alcatui stafful viitorului Rapid.

*Andreas Thom, manager?*

Andreas Thom, fost mare jucator german, este prieten cu Lutz Stache inca din anii ’80. A evoluat la echipele Dynamo Berlin, Bayer Leverkusen, Celtic Glasgow, incheindu-si cariera in 1.Bundesliga, la Hertha BSC Berlin. A bifat 51 de meciuri pentru nationala RDG si 10 pentru Germania … unita. Thom ocupa in momentul de fata functia de antrenor secund al echipei Holstein Kiel (2.Bundesliga) si invata meserie de la managerul Falko Gotz, faimosul fotbalist est-german care a emigrat in anii ’80, cerind azil in RFG.

*Ulf Kirsten pentru postul lui Hizo*

Este primul jucator din istorie care a atins cifra de 100 de meciuri internationale impartite intre doua echipe nationale, RDG (49 de jocuri) si RFG (51). Fanii l-au inclus in formatia all-time a clubului Bayer Leverkusen (partenerul in atac al lui Rudi Voller), pentru care a evoluat timp de 13 ani (1990-2003). In momentul de fata, Kirsten este manager la echipa Bayer Leverkusen 2, dar ar putea deveni cit de curind antrenor principal la Rapid Bucresti.

*Ronald Kreer va fi seful „Academiei Rapid”*

Centrul de Copii si Juniori al FC Rapid va fi restructurat in intregime. Clubul va avea o Academie de crestere a jucatorilor dupa model german. Din cite se pare, sef va fi numit Ronald Kreer, fost international RDG-ist, care a evoluat pentru Lokomotiv Leipzig. Acum, Kreer este angajat al Federatiei Germane de Fotbal (DFB), ca antrenor la copii si juniori.l

Ultimele stiri

  • Scholz și Macron se întâlnesc înaintea vizitei lui Xi Jinping
  • Incendiu puternic lângă București. Pompierii au intervenit de urgență în Mogoșoaia
  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Exit mobile version