Cauta

Vezi care sunt intrebarile referendumului pentru Capitala!

Consilierii generali au votat, luni, proiectele de hotarare privind organizarea referendumului pentru legea Capitalei in 26 iunie, cu cele doua intrebari propuse de PDL, bugetul alocat fiind de 10 milioane de lei. Intrebarile propuse de PDL sunt „Va doriţi o capitala cu şapte administraţii controlata de 217 consilieri aleşi pe liste de partid? ” şi „Va doriţi ca şi consilierii generali sa fie aleşi uninominal asemenea primarilor de sector?”. Propunerile au fost acceptate cu 26 de voturi pentru, 21 impotriva şi trei abţineri.

USL a propus doua intrebari, respectiv „Sunteţi de acord ca primarul general sa fie ales de CGMB?” şi „Sunteţi de acord cu desfiinţarea consiliilor locale de sector?”. Acest amendament a fost respins, cu 21 de voturi pentru, 23 impotriva şi patru abţineri.

Viceprimarul Capitalei Mircea Raicu a declarat, luni, inaintea şedinţei CGMB, ca hotararea politica a PDL este de a susţine desfaşurarea referendumului pentru legea capitalei pe 26 iunie, din cauza examenului de bacalaureat şi, de asemenea, de a fi doua intrebari apropiate de cele ale USL.

„Este evident ca referendumul pentru legea capitalei declanşat de administraţia locala nu are urmari juridice, dar poate fi un instrument valoros pentru parlamentarii chemaţi sa voteze legea„, a spus Raicu, citat de Mediafax.

Viceprimarul a subliniat de asemenea faptul ca nu a existat o informare a cetaţenilor bucureşteni cu privire la acest referendum, fiind „o lupta surda cu acuzaţii la persoana”.

Potrivit lui Raicu, sondajele arata o participare la referendum intre 12 şi 15 la suta.

Viceprimarul a mai spus ca suma de 10 milioane de euro propusa pentru a fi alocata pentru referendumul local este „o greşeala”, pentru ca nu a fost facuta o informare prealabila a bucureştenilor, iar PDL susţine dreptul acestora de a fi consultaţi.

Consilierii generali au discutat, luni, intr-o noua şedinţa de indata convocata de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, proiectele de hotarare privind decalarea datei referendumului local din 19 iunie in 26 iunie şi alocarea a 10 milioane de lei pentru organizarea consultarii bucureştenilor.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara, joi, ca se bucura ca şi PDL a acceptat, dupa consultarea cu celelalte partide din CGMB, sa fie schimbata data referendumului şi sa fie pe buletinele de vot numai doua intrebari.

Preşedintele Traian Basescu a declarat, joi, la TVR 1, ca referendumul din Capitala este o batalie politica, care nu va duce nicaieri, dar ca se vor cheltui bani. „Eu cred ca va trebui sa fie un singur Consiliu, care sa numeasca şase primari de sectoare. Consiliul General sa distribuie bani funcţie de prioritaţile la nivelul Capitalei„, a declarat Traian Basescu.

In Bucureşti vor fi 1.222 de secţii de votare pentru referendum, iar la vot sunt aşteptate 1.790.229 de persoane care au acest drept, anunţa Prefectura Capitalei.

 

Ultimele stiri

  • Dezvăluiri incredibile despre trecutul judecătoarei lui Vlad Pascu/„A avut concedii medicale repetate și prelungite”
  • Florin Piersic, operat de urgență. Ce a pățit marele actor
  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Exit mobile version